2024. március 29. péntekAuguszta

Őrségváltás a Bundesligában, élre állt a Dortmund

Lelátó utolsó frissítés: 18:33 GMT +2, 2018. október 02.

Az élvonalbeli német labdarúgó-bajnokságban helycsere történt az élen, a Berlinben megsemmisített Bayern Münchent megelőzte a Leverkusenben diadalmaskodó Borussia Dortmund. A Juve legyőzte a Napolit és meglépett legfőbb riválisától, a Manchester City beérte a Liverpoolt, ugyanakkor az FC Barcelonát és a Real Madridot is szorongatják az üldözők. Topligás helyzetkép.


Az elmúlt hétvégén több rangadót, csúcsmeccset rendeztek a négy legerősebb európai labdarúgóligában, a spanyol bajnokságban egy igazi derbi is műsoron volt, az Estadio Santiago Barnabéuban a Real - és az Atlético Madrid esett egymásnak. A madridi topcsapatok 221. egymás elleni ütközete elsősorban a kapusok miatt marad valamennyire emlékezetes, Courtois és Oblak is lehúzta a rolót, nem született gól a derbi madrilenon.

Az Athletic Bilbao megint felszívta magát, a par fordulóval korábban a Real Madriddal hazai pályán ikszelő baszkok ezúttal Barcelonában remiztek, és nem az RCD Espanyol pályáján. Nem mondhatni, hogy a Barca és a Real az utóbbi időben mindenkit szétverne a La Ligában, a Sevilla hátránya már csak egy pont a gránátvörös-kékek és a „királyi gárda” mögött. Az első hatban pillanatnyilag még az Atlético, a Betis és az Alaves fér be.

Embed from Getty Images

A Bundesligában is kezdenek izgalmassá válni a dolgok az élbolyban. A Bayern München villámrajtot vett és még az is elképzelhető volt, hogy a címvédő ezzel a lendületettel végigmegy, de a bajor óriás váratlanul megbotlott, egymás után kétszer is. Előbb az FC Augsburg lopott pontot Münchenből, most pedig a Hertha Berlin szállította a Bayern idei első vereségét. Dárdai Pál játékosai az első negyvenöt percben kétgólos előnyre tettek szert, s ami még ennél is meglepőbb, a második félidőben megőrizték a 2–0-t.

A Borussia Dortmund szintén kétgólos hátrányban állt a szünetben a Bayer Leverkusen vendégeként, de Marco Reusék négyet rámoltak be a gyógyszergyáriaknak, így a fekete-sárgák átvették a vezetést a német élvonalban. A Schalke 04 első sikerére a hatodik fordulóig kellett várni, a királykékek 1–0-ra nyertek a Mainz ellen, de továbbra is a kiesőzónában szerénykednek. Gulácsi Péter és Willi Orban csapata, az RB Leipzig Szalai Ádám együttesénél, a TSG Hoffenheimnál bizonyult jobbnak, a lipcseiek idegenben zsebélték be a három pontot.

Embed from Getty Images

A Serie A-ban derbi és rangadó is volt szombaton. A fővárosban az AS Roma 3–1 arányban felülmúlta a Laziot, amely szintén otthonosan mozog a Stadio Olimpicóban. Torinóban a Juventus és a Napoli, vagyis a címvédő-listavezető mérkőzött meg a tavaly ezüstérmes és jelenleg is második dél-olaszországi riválissal. Carlo Ancelotti kékjei korán vezetést szereztek az Allianz Stadionban, a 10. percben Mertens fejezett be egy csiki-csukira játszott akciót. A Juve azonban három góllal válaszolt, érdekesség, hogy mindegyikben benne volt Ronaldo, de egyiket sem a portugál szupersztár szerezte, Mandzukic duplázott, majd a 3–1-es végeredményt Bonucci állította be. A vendégek az 58. percben emberhátrányba kerültek, a portugál Mario Riu is duplázott a sárga lapok tekintetében. A Juventus hibátlan maradt, az Öreg Hölgy előnye már öt pont a Napoli előtt. Ami pedig a többieket illeti, az AC Milan, az Inter és a Fiorentina is magabiztosan győzött a legutóbbi fordulóban.

Embed from Getty Images

Angliában a Chelsea és a Liverpool három nap alatt kétszer csapott össze, hét közben a ligakupában, míg hétvégén a Premier League-ben találkoztak. Az első meccset a csereként beállt Eden Hazard szenzációs szólója döntötte el, a Chelsea jutott tovább a legjobb 16 közé, de a londoniak másodjára nem tudták legyőzni Jürgen Klopp legénységét. Pedig nagyon közel álltak az újabb sikerhez, Hazard lövésével a 25. perctől egészen a 89-ig vezettek. Ekkor a csereember Daniel Sturridge egyenlített egy szenzációsan eltalált távoli lövéssel. A Liverpool először veszített pontokat a ligában, a Brighton ellen nem hibázó Man. City utolérte és jobb gólarányának köszönhetően megelőzte a BL-döntőst. A Tottenham és az Arsenal egyaránt két góllal nyert, míg a Man. United 3–1-re kikapott a javuló tendenciát mutatót West Hamtől.   

Embed from Getty Images

Premier League, hetedik forduló

Bournemouth–Crystal Palace 3–1
Cardiff City–Burnley 1–2
Chelsea–Liverpool 1–1
Wolverhampton Wanderers–Southampton 2–0
Newcastle United–Leicester City 0–2
Huddersfield Town–Tottenham Hotspur 0–2
Manchester City–Brighton and Hove Albion 2–0
Everton–Fulham 3–0
Arsenal–Watford 2–0
West Ham United–Manchester United 3–1

Bundesliga, hatodik forduló

FC Augsburg–SC Freiburg 4–1
Eintracht Frankfurt–Hannover 96 4–1
Bayer Leverkusen–Borussia Dortmund 2–4
VfB Stuttgart–Werder Bremen 2–1
Schalke 04–1. FSV Mainz 1–0
1. FC Nürnberg–Fortuna Düsseldorf 3–0
TSG 1899 Hoffenheim–RB Leipzig 1–2
WfL Wolfsburg–Borussia Mönchengladbach 2–2
Hertha Berlin–Bayern München 2–0

Serie A, hetedik forduló

Sampdoria–SPAL 2–1
US Sassulo–AC Milan 1–4
Parma Calcio 1913–Empoli FC 1–0
Frosinone Calcio–Genoa CFC 1–2
Fiorentina–Atalanta BC 2–0
ChievoVerona–Torino FC 0–1
Bologna FC–Udinese Calcio 2–1
Internazionale Milano–Cagliari Calcio 2–0
Juventus FC–SSC Napoli 3–1
AS Roma–SS Lazio 3–1

La Liga, hetedik forduló

Celta Vigo–Getafe CF 1–1
Levante UD–Deportivo Alaves 2–1
Real Betis–CD Leganes 1–0
Villarreal CF–Real Valladolid 0–1
SD Huesca–Girona FC 1–1
Real Madrid–Atlético Madrid 0–0
SD Eibar–Sevilla FC 1–3
FC Barcelona–Athletic Bilbao 1–1
Real Sociedad–Valencia CF 0–1
Rayo Vallecano–RCD Espanyol 2–2

futballtopligákösszefoglaló
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális