2024. március 29. péntekAuguszta

Gyergyói HK: szakítottak az orosz vezetőedzővel

Lelátó utolsó frissítés: 21:06 GMT +2, 2018. október 01.

A Gyergyói Hoki Klub vezetősége hat Erste Liga-mérkőzés után felbontotta Alekszander Trofimov szerződését.


A 41 éves orosz edző irányításával a gyergyószentmiklósi jégkorongcsapat csak egyszer tudott nyerni a magyar bázisú bajnokságban, szeptember 21-én, idegenben a Vienna Capitals farmacsapata ellen. Kétszer a hosszabbításban, három alkalommal a rendes játékidőben szenvedett vereséget a GyHK, amelynek vasárnap nem kis meglepetésre visszavágott a Capitals.

A bécsi vendégek a második harmadban kerültek előnybe a finn Timo Hiltunen emberhátrányos góljával. A hazai jégen játszó piros-fehérek nem tudtak gólt szerezni, pedig a mérkőzés jegyzőkönyve szerint 51 lövéssel kínálták meg Max Zimmermannt, az osztrák csapat kapusát.

Hétfőn a Gyergyói HK közlemény adott ki hivatalos közösségi oldalán, ebben jelentették be az edzőváltást:

„A Gyergyói Hoki Klub jégkorongcsapata a várt eredmények elmaradása miatt október 1-jén, hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Alexander Trofimov vezetőedzővel. A Brassói Corona elleni hétfő esti mérkőzésen ideiglenes megbízatással Vaclav Novak irányítja a csapatot. A későbbiekben az eddigi másodedző Vitalij Donika veszi át a Gyergyói HK együttesének vezetését” – tudatta a szurkolókkal a klub vezetősége.

A gyergyói csapat ebben a szezonban már legyőzte egyszer a Brassói Coronát, igaz a 3–2-es hazai sikerrel végződött szeptember 9-i mérkőzés csak a román bajnokságba számított bele. Ezúttal a Brassói Corona esélyesebb a győzelemre, a sárga-kékek szombaton és vasárnap és jégen voltak, de a Sportul Studențesc elleni páros mérkőzéseken (13:3, 22:3) pihentették a légiósaikat. A hétfőn 18.30-tól kezdődő mérkőzésen hat pont a tét, a végeredményt ugyanis az Erste Ligában és a román bajnokságban is figyelembe veszik.

A Brassói Corona–Gyergyói HK mérkőzésen a házigazdáknál várhatóan bemutatkozik a napokban igazolt Szergej Peretyagin, a 34 éves orosz hátvéd több mint 400 mérkőzést játszott pályafutása során a Kontinentális Jégkorong Ligában (KHL).

Szintén a brassói csapathoz kapcsolódó hír, hogy távozott a fiatal dán csatár, Henrik Nielsen, míg a kapusposzton szereplő Béres Szilárdot kölcsönadták egy szezonra a CSM Galați-hoz.

Hétfőn csúcsrangadót is rendeznek az Erste Ligában, a veretlenül listavezető Csíkszeredai Sportklub 21 órától a Pesterzsébeti Jégcsarnokban, azaz a Fradi otthonában zárja első külföldi túráját. A kék-fehérek a Dunaújvárosi Acélbikák és a Fehérvári Titánok otthonában aratott sikerek után vasárnap a Schiller-Vasas HC-t győzték le 10:3-ra. A legutóbbi játéknapon az FTC-Telekom szétlövéssel, 3–2-re nyert a DEAC ellen, míg a Fehérvári Titánok két góllal kikaptak az Acélbikáktól. A hétfői FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub mérkőzést az M4 Sporton lehet követni.

Jégkorong Erste Liga, harmadik játékhét

Vasárnapi eredmények

Gyergyói HK–EV Vienna Capitals II 0–1 (0:0, 0:1, 0:0)
gól: Timo Hiltunen (30., emberhátrányban)
kapura lövések: 51–32
kiállítás percek: 4–6

FTC-Telekom–DEAC 3–2 – szétlövés után (0:1, 1:0, 1:1, 0:0, 1:0)
gól: Pavuk Attila (27.), Braden Walls (58.), Tóth Adrián (GWG), ill. Jakub Izacky (14.), Salló Barna (56.)
kapura lövések: 60–29
kiállítás percek: 6–20

Schiller-Vasas HC–Csíkszeredai Sportklub 3–10 (1:1,0:4, 2:5)
gól: Czakó Barna (20.), Majoross Barnabás (44., emberhátrányban), Szlama Dániel (50.), ill. Konsztantyin Panov (18.), Andrej Taratuhin (26.), Részegh Tamás (28., emberelőnyben), Vitalij Sulakov (29.), Antal Zsombor (30.), Rokaly Szilárd (42., 48., előbbit emberelőnyben), Radim Valchar (44. 56., előbbit emberelőnyben), Flinta Botond (57., emberelőnyben)
kapura lövések: 22–48
kiállítás percek: 18–2

Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 1–3 (0:1, 0:1, 1:1)
gól: John Lewis (44.), ill. Török Viktor (6.), Jaakko Turtiainen (30., emberelőnyben), Henrich Jabornik (48.)
kapura lövések: 31–30
kiállítás percek: 10–14

Hétfői program

18.30 Brassói Corona–Gyergyói HK
21.00 FTC-Telekom–Csíkszeredai Sportklub (M4 Sport)

forrás: ersteliga.hu

Nyitókép: Szász Adorján / Gyergyói HK - Facebook

jégkorongErste LigaGyergyói Hoki KlubCsíkszeredai SportklubBrassói Corona
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális