2024. március 19. keddAngelday, József, Bánk

Egyből kiesett Simona Halep a Wuhan Openen

Lelátó / Mediafax utolsó frissítés: 12:39 GMT +2, 2018. szeptember 26.

Akárcsak Cincinattiben, valamint a US Openen, Simona Halep a vuhani tenisztornán is elveszítette bemutatkozó mérkőzését. A WTA-rangsor román éllovasát a szlovák Dominika Cibulkova győzte le kedden este 6:0, 7:5 arányban, a mérkőzés 85 percet tartott.


Az első helyen kiemelt Halepnek erőnyerőként a főtábla nyitófordulójában nem kellett pályára lépnie, miközben Cibulkova a selejtező egyik szerencsés vesztesével, Monica Niculescuval mérkőzött meg. A gyors és agresszív játékstílusáról ismert pozsonyi teniszező 6:4, 6:3-as sikerrel jutott be a kemény pályás kínai torna második körébe, ahol egy nem teljesen fitt világelső várta. Halep már a mérkőzés elején igen erőtlennek tűnt, de csak a meccs végén derült ki, hogy pontosan mi is hátráltatta.

Embed from Getty Images

Cibulkova mindenestre az első szettben maximálisan kihasználta, hogy ellenfele nincs túl jó erőben. A szlovák játékos végig uralta a játszmát, a gyengén szerváló Halep csak nyolc pontot tudott nyerni. Cibulkova 27 perc alatt letudta az első felvonást, méghozzá 6–0-val.

A második szett is rosszul kezdődött Halep számára, Cibulkova hozta az adogatójátékát, majd megcsinálta a negyedik brékét a meccsen.

Embed from Getty Images

Érdekes módon Halep nem is bosszankodott egy-egy elveszített labdamenet után – pedig tőle nem ezt szoktuk meg –, már-már beletörődött az elkerülhetetlen vereségbe. Aztán ennél a pontnál váratlanul elkezdett jól játszani, Cibulkova pedig kiesett a ritmusból. A gémek közti rövid szünetekben Halepet a fizioterapeutája vette kezelésbe többször is, de az ápolási szünetet csak a harmadik masszírozásnál kérték ki hivatalosan.

A konstancai teniszező kiegyenlített, majd elhúzott 4–2-re, ám ezt követően a vetélytársa összekapta magát és visszajött 4–4-re. Ekkor Halep megint elvette Cibulkova adogatását, 5–4-nél viszont nem sikerült kiszerválnia a játszmát, s végül a világranglistán jelenleg 31. szlovák teniszező három játékot behúzva lezárta a mérkőzést.

„Örülök, hogy le tudtam győzni Simonát. Nehéz volt, főleg ennyi szünettel. A második szettben szenvedtem, de szerencsére a végére feljavult a játékom. Jól ismerjük egymást, ma sikerült jobban játszanom nála, így megszereztem a továbbjutást” – nyilatkozta Cibulkova.

Simona Halep a meccs után elárulta, vasárnap óta hátfájdalmai vannak, ezért nem tudott száz százalékon teljesíteni:

„A sérülés a Petra Kvitovával játszott edzőmeccsen következett be, az első játékban megpróbáltam ütni egy tenyerest, azóta nincs rendben a hátam. Két napon keresztül ágyban feküdtem, nem sikerült teljesen felépülnöm, mivel túl rövid idő állt rendelkezésemre.

Nem akartam visszalépni a tornától, mivel US Open után keményen dolgoztam, hogy visszatérhessek, és az volt a cél, hogy minél több meccs legyen a lábaimban. Még így is volt esélyem, közel jártam az egyenlítéshez a második szettben. Ez a meccs önbizalmat ad a folytatásra, nem vagyok csalódott, csak az dühít, hogy ez a sérülés a semmiből jött” – magyarázta Halep.

A román teniszező Kínában marad, hiszen részt vesz a jövő heti China Openen, amelyet Pekingben rendeznek. A következő versenyen már ott lesz mellette ausztrál edzője, Darren Cahill, aki kivett néhány szabad napot és nem tartott tanítványával Vuhanba.         

teniszWTASimona Halep
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális