2024. március 29. péntekAuguszta

Kétszer nyerte meg kolozsvári vendégjátékát az FK Csíkszereda

Lelátó utolsó frissítés: 13:20 GMT +2, 2018. szeptember 23.

Bár a 40. percben két góllal vezetett, az FK Csíkszereda mégis nehezen nyert a Kolozsvári Sănătatea vendégeként a labdarúgó Liga 3 ötödik fordulójának pénteki játéknapján.


A székely csapat jól kezdett a szamosfalvi pályán, Magyari Szilárd már a nyolcadik percben bevette Alexandru Țărmure kapuját. Az első félidő végén a piros-feketék spanyol légiósa, Eder González növelte az előnyt. Ekkor úgy tűnt, eldőlt a meccs, de ahogy azt egy régi futballközhely tartja, a 2–0 veszélyes eredmény, és ez most is beigazolódott.

A Zöld Vírusok még a szünet előtt szépítettek Cosmin Tilincă fejesgóljával, majd a 75. percben Paul Cristian tizenegyest értékesítve egyenlített. A hajrában a csíkiak is kiharcoltak egy büntetőt, ezt Eder González bombázta a hálóba.

„Az elején uraltuk a játékot, vezettünk is 2–0-ra, de sajnos a mi tévedéseinknek köszönhetően a házigazdák visszajöttek a meccsbe, és kiegyenlítettek. Tapasztalt játékosok alkotják a Sănătatea keretét, olyanok, akik minden apró tévedést maximálisan ki tudnak használni. Örülök, hogy megszereztük a három pontot, ez egy értékes győzelem” – értékelt az fkcsikszereda.ro-nak Valentin Suciu vezetőedző.

Az FK négy győzelemmel és egy vereséggel második helyen áll a harmadosztályú bajnokság erdélyi csoportjában, amelyet a Nagybányai Minaur vezet 13 ponttal.

A csíkszeredai csapat következő mérkőzését szeptember 25-(én), kedden 16.30-tól játssza hazai pályán, a Románia Kupa ötödik fordulójában a másodosztályú ACS Energeticianul lesz a piros feketék ellenfele – a tét a nyolcaddöntőbe jutás.

Liga 3, ötös csoport, ötödik forduló

Kolozsvári Sănătatea–FK Csíkszereda 2–3 (1–2)
gól: Cosmin Tilincă (42.), Paul Cristian (75., tizenegyesből), ill. Magyari Szilárd (8.), Eder Gonzalez (40., 84., tizenegyesből)

Hazaiak: Alexandru Țărmure – Cătălin Creț, Ionuț Rada, Emanuel Negru, Dumitru Bucur, Paul Cristian, Adrian Lupu, Dan Matei, Constantin Gîrjoabă, Dan Roman. Edzők: Kis Csaba, Dan Matei.

Vendégek: Bordás Dániel – Majzik Adrián, Mitra Szilárd, Kovács Szabolcs, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Pál Kristóf, Eder González, Györgyi Arthur (Soufiane Jebari, 60.), Nagy Zsolt (Barta Norbert, 80.), Magyari Szilárd (Suciu Toni, 86.). Vezetőedző: Valentin Suciu.

További eredmények

Nagybányai Minaur–Szászhermányi FC 1–0 (1–0)
Tordai Arieşul–Szászrégeni Avântul 2–2 (1–1)
Marosvásárhelyi MSE–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–2 (0–1)
Besztercei Unu Fotbal Gloria–Tasnádi Unirea 1–3 (0–1)
Dési Unirea–Medgyesi Gaz Metan II 1–1 (0–1)
Székelyudvarhelyi FC–Lénárdfalvi ACS 0–4 (0–0)
Radnóti CS–Kolozsvári CFR II 1–6 (0–4)

forrás: frf.ro

FK CsíkszeredaLiga 3futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális