2024. március 29. péntekAuguszta

Egy árva gólhelyzettel tudott bajnokit nyerni a Kolozsvári CFR

Lelátó utolsó frissítés: 18:40 GMT +2, 2018. szeptember 22.

A pragmatizmus magasiskoláját mutatta be a Kolozsvári CFR Marosvásárhelyen az FC Hermannstadt ellen: az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság címvédője egy valamire való gólszerzési lehetőséggel nyerte meg a szombat délutáni mérkőzést.


Alexandru Pelici csapata továbbra sem játszhat hazai pályán, mivel a nagyszebeni stadion felújítási munkálatai még nem fejeződtek be. Az újonc Marosvásárhelyen fogadta eddigi ellenfeleit, a kilencedik forduló szombati játéknapján a Kolozsvári CFR is a Sziget utcai létesítményben vendégeskedett.

Figyelembe véve a bajnokságot és az Európa Liga selejtezőjét, a kolozsvári csapat ötmeccses nyeretlen sorozatot készült megszakítani. Antonio Conceicao együttesének sikerült megszerezni a három pontot, bár a gólhelyzetek alapján inkább a Hermannstadt érdemelt volna győzelmet.

A szebeniek az első félidőben három nagy lehetőséget puskáztak el, majd a 69. percben George Țucudean gólt szerzett csapata első veszélyesebb támadásából – ez volt a vasutasok első és egyetlen kapura tartó lövése a meccsen. A CFR brazil középhátvédje, Paulo Vinícius sérülést szenvedett az első félidőben és le kellett cserélni, Andrei Mureșan állt be a védelem közepébe Lang Ádám mellé.

Minimális különbségű győzelmével a CFR élre állt a bajnokságban, de az aktuális fordulóban FCSB, az Astra Giurgiu vagy akár Medgyesi Gaz Metan is megelőzheti az erdélyi bajnokcsapatot. Utóbbi két együttes hétfőn este egymással játszik, míg a FCSB vasárnap a Dunărea Călăraș-sal mérkőzik meg a Bukarestben.

Pénteken a Sepsi OSK nehezen kiharcolt döntetetlennel nyitotta a kilencedik játékhetet, a háromszéki alakulat Ibrahima Tandia 90+6. percben szerzett góljával egyenlített ki a sereghajtó FC Voluntari-t, amely már az első játékrészben előnybe került.

Iași-ban is folytatódott a Dinamo vesszőfutása, Florin Bratu legénysége harmadik egymás utáni meccsét veszítette el a bajnokságban.

Liga 1, alapszakasz, kilencedik forduló

FC Hermannstadt–Kolozsvári CFR 0–1 (0–0)
Marosvásárhely, Tran-Sil Stadion
játékvezető: Marcel Bârsan
gól: Țucudean (69.)
sárga lap: Company (27.), Tsoumou (63.), ill. Moutinho (11.), Țucudean (47.)

Hermannstadt: Cătălin Căbuz – Biel Company (Bogdan Rusu 72.), Nemanja Mijuskovics, Ionuț Stoica, Daniel Tătar – Răzvan Dâlbea, Ilja Antonov – Tiberiu Serediuc (Petrișor Petrescu 63.), Burno Csalkiadakisz, Jordan Nkololo – Juvhel Tsoumou (Ștefan Blănaru 63.). Vezetőedző: Alexandru Pelici.

CFR: Giedrius Arlauskis – Cristian Manea, Lang Ádám, Paulo Vinícius (Andrei Mureșan 22.), Camora – Mate Males, Damjan Djokovic, Thierry Moutinho – Alexandru Păun (Sebastian Mailat a szünetben), Billel Omrani (Alexandru Ioniță 65.), George Țucudean. Vezetőedző: Antonio Conceicao.

Korábbi eredmények

Sepsi OSK–FC Voluntari 1–1 (0–1)
gól: Tandia (90+6.), ill. Malfleury (28.)

CSM Poli Iași–Dinamo 1–0 (1–0)
gól: Dylan Armando Flores Knowles (38.)

futballLiga 1Kolozsvári CFR
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális