2024. március 29. péntekAuguszta

A Kolozsvári CFR-nek a bajnokságban sem megy – Liga 1, hetedik forduló

Lelátó utolsó frissítés: 13:10 GMT +2, 2018. szeptember 04.

Az Európa Liga selejtezőjében lebőgő Kolozsvári CFR-t a luxemburgi F91 Dudelange után az FC Viitorul is legyőzte hazai pályán, mégpedig a bajnokság alapszakaszának hetedik fordulójában. Jó eséllyel ez volt Antonio Conceicao harmadik mandátumának utolsó meccse a Liga 1 címvédőjénél.


Három nappal azt követően, hogy csúnyán leszerepelt az Európa Liga utolsó selejtezőkörében, a Kolozsvári CFR az FC Viitorult látta vendégül. Az elmúlt két szezon bajnokának rangadójára kevesen voltak kíváncsiak, körülbelül háromezeren látogattak ki a fellegvári stadionba.

Gól nélküli első félidő után a hazai csapat George Țucudean fejesével szerzett vezetést az 55. percben, de az FCV két hajrágólnak köszönhetően mindhárom pontot elvitte Kolozsvárról. Mihai Voduț egy rossz passzt kihasználva mintegy negyven méterről elengedett lövéssel egyenlített ki a 87. percben. Jesús Fernándezt váratlanul érte a távoli tekerés, a spanyol kapus nem ért vissza időben, hogy legalább szögletre üsse a labdát. Percekkel később a konstancaiak első góljánál is hibázó Andrei Mureșan belépőjét tizenegyessel „díjazta” a játékvezető, ezt Ianis Hagi magabiztosan bevágta, a Viitorul pedig megnyerte a mérkőzést.

A portugál szakember helyére spanyol edző érkezik: Conceicao le, Maqueda be - fotó: Dan Tautan / Kolozsvári CFR

Sajtóhírek szerint a kolozsvári labdarúgóklubnál újabb edzőváltás következik, a vasárnapi összecsapást már a helyszínen tekintette meg a spanyol Juan José Maqueda, aki Antonio Conceicao helyét készül átvenni. Az egykori középpályás játékosként megfordult a Real Madridnál és a Valenciánál, edzőként pedig többek között a „királyi gárdánál” tevékenykedett, mint Juan Ramón López Caro asszisztense. Ők ketten rövid ideig az FC Vaslui-t is irányították 2010-ben. Maqueda már hétfőn szerződést köthet a CFR-rel, a 49 éves trénert az a Toni Curea ügynök ajánlotta be a „vasutasok” vezetőinek, aki Julio Baptista és Jesús Fernández átigazolásában is közreműködött.

Mint ismert, Conceicao a szezon elején a mindössze három tétmeccs után távozó Edward Iordănescut váltotta, de a portugál mester nem tudta bejuttatni a csapatot az Európa Liga csoportjaiba.

Vasárnap az EL-selejtező utolsó körében a bécsi Rapiddal szemben alulmaradt FCSB sem tudott nyerni előnyről. A bukarestiek pole pozícióban voltak a győzelemért az FC Botoșani ellen, miután az első húsz percben Dennis Man akcióból, míg Harlem Gnohéré büntetőből talált be. A moldvaiak kevéssel a szünet előtt faragtak a hátrányból az albán Enriko Papa révén, majd a második félidőben Mihai Alexandru Roman pontot mentett a vendégeknek. A mérkőzést egyébként a voluntari-i Anghel Iordănescu Stadionban rendezték meg, mivel a bukaresti Nemzeti Aréna gyepszőnyegét nem tudták helyrehozni a csütörtöki európai kupameccs után.

Szombaton három meccs ment le a fordulóból: az Universitatea Craiova hazai pályán háromgólos győzelmet aratott a Dinamo fölött, a bosnyák középcsatár, Elvir Koljic góllal mutatkozott be a román élvonalban, ugyanakkor Alexandru Mitriță duplázott és a kis termetű támadó jelenleg hét találattal vezeti a góllövőlistát; az Astra Giurgiu csak gólnélküli döntetlent játszott otthon az FC Voluntari-ral, nem sokkal a meccset követően az Astránál megköszönték Marius Măldărușanu munkáját és már ki is nevezték a régi-új vezetőedzőt, Gheorghe Mulțescut; az FC Hermannstadt és a Medgyesi Gaz Metan között egy gól született, a medgyesiek a jobbhátvéd Valentin Crețu góljával nyerték meg a Szeben megyei riválisok Marosvásárhelyen rendezett „derbijét”.

Pénteken a Sepsi OSK megőrizte hibátlan hazai mérlegét, az U Craiova és a Poli Iași után a Dunărea Călărași sem tudott pontot szerezni Sepsiszentgyörgyön, ráadásul az új szezonban Eugen Neagoe csapata még nem kapott gólt a hazai mérkőzéseken.

A fordulót hétfőn este a Poli Iași–Concordia Chiajna találkozó zárja, majd szűk kéthetes pihenő következik a Liga 1-ben, mivel rajtol az UEFA új versenysorozata, a Nemzetek Ligája.

Frissítés: A Poli Iași a forduló utolsó mérkőzésén 3–0-ra legyőzte és idénybeli második sikerével megelőzte a Concordia Chiajnát a tabellán.

Liga 1, alapszakasz, hetedik forduló

FCSB–FC Botoșani 2–2 (2–1)
gól: Dennis Man (4.), Harlem Gnohéré (20., büntetőből) / Enriko Papa (43.), Mihai Alexandru Roman (75.)

Kolozsvári CFR–FC Viitorul 1–2 (0–0)
gól: George Țucudean (55.) / Mihai Voduț (86.), Ianis Hagi (90+2., büntetőből)

Universitatea Craiova–Dinamo 3–0 (1–0)
gól: Elvir Koljic (45.), Alexandru Mitriță (70., 76.)

Astra Giurgiu–FC Voluntari 0–0

FC Hermannstadt–Medgyesi Gaz Metan 0–1 (0–0)
gól: Valentin Crețu (66.)

Sepsi OSK–Dunărea Călărași 1–0 (1–0)
gól: Szimonovszki (2.)

CSM Poli Iași–Concordia Chiajna 3–0 (2–0)
gól: Cristian Albu (14., öngól), Dylan Flores (35.), Lawson Bekui (88.)

forrás: lpf.ro

A góllövőlista élmezőnyében
7 gólos: Alexandru Mitriță (Craiova)
6 gólos: Harlem Gnohéré (FCSB)
5 gólos: Florinel Coman (FCSB), George Țucudean (CFR)
3 gólos: Carlos Fortes (Medgyes), Nicușor Bancu (Craiova), Diogo Salomao (Dinamo), Mihai Alexandru Roman (Botoșani), Dennis Man (FCSB)

összefoglalóedzőváltásKolozsvári CFRLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális