2024. március 29. péntekAuguszta

Ősszel is látjuk a Vidit az európai kupák valamelyikében

MTI / Lelátó utolsó frissítés: 00:33 GMT +2, 2018. augusztus 15.

A MOL Vidi FC-nek sikerült, amit a Kolozsvári CFR nem tudott megvalósítani a BL-selejtezőben: a magyar bajnok két döntetlennel túljutott a svéd labdarúgóliga címvédőjén, a Malmö FF csapatán. Ez a továbbjutás minimum EL-csoportkört ér a fehérváriaknak.


A Vidi kedden hazai pályán gól nélküli döntetlennel őrizte meg az első mérkőzésen kiharcolt 1–1-s eredményt a svéd Malmővel szemben, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójába. Ezzel biztossá vált, hogy a fehérvári együttes 2012 után újra ott lesz valamelyik európai kupasorozat csoportkörében, a BL-selejtező utolsó fordulójának vesztese ugyanis az Európa-liga főtábláján folytathatja.

Ahogy várható volt, a kedvező helyzetben lévő Vidi Felcsúton is masszívan védekezett a mérkőzés elején és a Malmö birtokolta többet a labdát. A félidő legnagyobb helyzete mégis a Vidi előtt adódott: a 27. percben Scepovic beadásáról Kovács centikkel maradt csak le. A székesfehérvári együttes uralta az első játékrészt, a Malmö pedig hiába birtokolta többet a labdát, kapura veszélytelen volt.

Kovács Istvánék egy párharcra vannak a BL-csoportkörtől - fotó: Illyés Tibor/MTI

Fordulás után megélénkült a játék, előbb Christiansen veszélyeztette Kovácsik kapuját, majd Hadzicnak kellett mentenie a kapu előterében. A 65. percben a Vidi büntetőhöz jutott: Lazovic kiugratásával Nego tört kapura, a svéd kapus pedig elütötte őt. Az óriási lehetőség azonban kihasználatlanul maradt, Lazovic tizenegyesét védte Dahlin. A folytatásban a magyar bajnok már csak a védekezésre koncentrált, és bár a vendégeknek volt még egy-két veszélyesebb támadásuk, az eredmény nem változott.

A Vidi FC a play off-körben a Celtic Glasgow-t búcsúztató AEK Athénnal találkozik, az első mérkőzést a budapesti Groupama Arénában augusztus 21-én vagy 22-én, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

A harmadik körben Răzvan Lucescu csapata, a görög PAOK kiejtette a Szpartak Moszkvát. A Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev az idegenbeli 1–1 után hazai pályán 2–0-ra győzte le a Slavia Prahát, a magyar hátvéd végigjátszotta a visszavágót, a cseheknél Alexandru Băluță a második félidőben állt be. Kleinheisler Lászlóval soraiban az Asztana megint kikapott a Dinamo Zagrebtől, a horvát magabiztosan ment tovább. Ott lesz az utolsó selejtezőkörben a Benfica, az RB Salzburg, az Ajax Amsterdam, valamint a Crvena zvezda is.

UEFA Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör – második mérkőzések

MOL Vidi FC-Malmö FF (svéd) 0–0
Továbbjutott a Vidi (1–1-es összesítéssel)

Felcsút, Pancho Aréna, 3432 néző, v.: Javier Estrada (spanyol)
sárga lap: Kovács (80.), Pátkai (89.), Huszti (94.), illetve Dahlin (65.), Christiansen (78.)

Vidi: Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinicius, Stopira - Hadzic, Nikolov (Pátkai 85.) - Nego, Lazovic (Tamás 95.), Kovács (Huszti 89.) - M. Scepovic

Malmö: Dahlin - Brorsson, Nielsen, Lewicki - Innocent (Gall 79.) - E. Larsson (Vindheim 75.), Christiansen, Bachirou, Rieks - Rosenberg, Strandberg (Antonsson 70.)

További eredmények:

Dinamo Kijev (ukrán)–Slavia Praha (cseh) 2–0
Továbbjutott a Dinamo Kijev (3–0)

Szpartak Moszkva (orosz)–PAOK (görög) 0–0
Továbbjutott a PAOK (3–2)

Fenerbahce (török)-Benfica (portugál) 1–1
Továbbjutott a Benfica (2–1)

Dinamo Zagreb (horvát)–Asztana (kazah) 1–0
Továbbjutott a Dinamo Zagreb (3–0)

AEK Athén (görög)–Celtic Glasgow (skót) 2–1
Továbbjutott az AEK (3–2)

Shkëndija (macedón)–RB Salzburg (osztrák) 0–1
Továbbjutott az RB Salzburg (4–0)

Ajax Amsterdam (holland)–Standard Liege (belga) 3–0
Továbbjutott az Ajax (5–2)

Spartak Trnava (szlovák)–Crvena zvezda 1–2 – hosszabbítás után
Továbbjutott a Crvena zvezda (3–2)

Nyitókép: MTI Fotó / Illyés Tibor

futballUEFA Bajnokok LigájaselejtezőVideoton
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális