2024. március 29. péntekAuguszta

BL-selejtező: a román és a magyar bajnok is kieshet

Lelátó / MTI utolsó frissítés: 14:45 GMT +2, 2018. augusztus 01.

A második kör jelentheti a végállomást a Kolozsvári CFR-nek és a MOL Vidi FC-nek is a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, a két csapat sorsa szerdán este dől el.


A Kolozsvári CFR egy hete kikapott hazai pályán a svéd Malmö FF csapatától, az első mérkőzésen jegyzett 0–1 a klub vezetőségénél megért egy edzőváltást: Edi Iordănescutól három hivatalos meccs után elköszöntek, a régi-új tréner, Antonio Conceicao már be is mutatkozott, hétvégén csak gól nélküli döntetlent játszott az erdélyi bajnokcsapat az újonc Dunărea Călărași otthonában. Időközben a Malmö a svéd élvonal 15. fordulójában 2–1-re legyőzte a tabellán harmadik Norrköping együttesét.

fotó: Kolozsvári CFR / Facebook

Toni Conceicao ezt nyilatkozta a visszavágó előtti sajtótájékoztatón: „A Malmönek nyilván meglesz az előnye holnap este, két okból is. Elsősorban azért, mert sikerült nyernie a kolozsvári odavágón, másrészt pedig azért, mert a szezon közepén vannak, megvan a ritmusuk és a játékuk pontra van téve. Sokat dolgoztunk a visszavágó előtt, kielemeztük az első találkozót, kiszúrtuk a hibákat, amiket megbeszéltünk. Tudjuk, hogy a Malmö csapat nagyon értékes játékosokból áll, jól szervezettek, a középpályán erősek. Mindezt félretéve mindent megteszünk, hogy megfordítsuk a párharcot.”

Marko Nikolic: nem akarunk állva meghalni

„Nem akarunk állva meghalni, tovább akarunk jutni, ehhez pedig stabilnak kell lennünk védekezésben” – fogalmazott Marko Nikolic, a magyar bajnok Vidi FC vezetőedzője a bolgár Ludogorec Razgrad elleni Bajnokok Ligája-selejtező szerdai visszavágója előtti sajtótájékoztatón.

A magyar csapat múlt szerdán 0–0-s döntetlent játszott a párharc első meccsén, Bulgáriában.

A szerb szakvezető hangsúlyozta, hogy nekironthatnának az ellenfélnek, de akkor feltehetően kapnának két-három gólt, ami után nem lenne kérdéses a továbbjutás. Ezzel szemben továbbra is nagyon fegyelmezettek akarnak lenni és a meccs végéig maximálisan koncentrálni.

Marko Nikolic szerint korrekt eredményt értek el múlt héten idegenben. Hozzátette: álmodoznak a továbbjutásról, ehhez azonban javulniuk kell a védekezésből támadásba átmenetben és a labdabirtoklásban, továbbá gólt kell szerezniük.

A tréner rámutatott, hogy nagyon jó csapattal találkoznak, amelyet tisztelni kell és nem csak az első meccs alapján. A Ludogorecnek minőségi játékosai vannak, akik sok európai kupameccsen, többször már a csoportkörben is bizonyítottak, de a Vidi rendkívül motivált és az első meccs hibáit javítva, telt ház előtt szeretne továbbjutni.

UEFA Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, visszavágók

Szerdai program

19.00 HJK Helsinki (finn)–BATE Boriszov (fehérorosz)
A párharc állása: 0–0

20.00 Qarabag FK (azeri)–FK Kukësi (albán)
A párharc állása: 0–0

20.00 FC Midtjylland (dán)–Asztana FK (kazah)
A párharc állása: 1–2

20.15 Malmö FF (svéd)–Kolozsvári CFR (román) – Digi Sport 1, Look Plus, Telekom Sport
A párharc állása: 1–0

20.30 FK Sūduva (litván)–Crvena zvezda (szerb)
A párharc állása: 0–3

21.00 FC Basel (svájci)–PAOK (görög)
A párharc állása: 1–2

21.00 MOL Vidi FC (magyar)–Ludogorec Razgrad (bolgár) – M4 Sport
A párharc állása: 0–0

21.30 Sturm Graz (osztrák)–Ajax (holland)
A párharc állása: 0–2

21.45 Rosenborg BK (norvég)–Celtic FC (skót)
A párharc állása: 1–3

Keddi eredmények

Sheriff Tiraszpol (moldáv)–KF Shkëndija (macedón) 0–0
Továbbjutott a Shkendija 1–0-s összesítéssel

Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Dinamo Zagreb (horvát) 2–2
Továbbjutott a Dinamo Zágráb 7–2-es összesítéssel

Spartak Trnava (szlovák)–Legia Warszawa (lengyel) 0–1
Továbbjutott a Spartak Trnava 2–1-es összesítéssel

VideotonKolozsvári CFRselejtezőUEFA Bajnokok Ligájafutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális