2024. március 29. péntekAuguszta

Premier: a Sepsi OSK először nyert az U Craiova ellen

Lelátó utolsó frissítés: 12:24 GMT +2, 2018. július 31.

A Sepsi OSK ötödik próbálkozásra tudta legyőzni az Universitatea Craiova csapatát, a piros-fehérek az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság második fordulójának vasárnapi játéknapján megérdemelt, 1–0-s sikert arattak hazai pályán.


Az új idényt vereséggel kezdő sepsiszentgyörgyi csapat teljesen más hozzáállásban játszott, mint az FC Hermannstadt elleni marosvásárhelyi mérkőzésen. A háromszékiek ezúttal sokkal jobban akarták a győzelmet a háromvédős rendszert alkalmazó riválisuknál.

Az Európa Liga-selejtezőjében is érdekelt Craiova a bajnokságot gólnéküli döntetlennel kezdte, a Ion Oblemenco Stadionban a Poli Iași szerzett pontot. Ezt megelőzően Devis Mangia labdarúgói a Kolozsvári CFR-től kaptak ki a szuperkupában, az erdélyi bajnokcsapat 1–0-ra verte a hazai pályán szereplő Craiovát.

fotó: Pál Árpád

A Sepsi OSK a héten testvérklubját, az FK Csíkszeredát látta vendégül, a keddi felkészülési mérkőzésen Eugen Neagoe játékosai 7–1-re ütötték ki a harmadosztályú bajnokság rajtjára hangoló csíkiakat. A piros-fehérek szerencsére nem lőtték el összes góljukat a barátságos meccsen, hagytak egyet a vasárnapi bajnokira is.

A Sepsi már az első félidőben több gólszerzési lehetőséget dolgozott ki, előbb Prosser, majd Fülöp sem találta el a kaput ideális helyzetből, míg Vașvari távoli próbálkozása fölé szállt. A hazaiak rendkívül motiváltak voltak, ez abból is látszik, hogy az első félidőben Iulian Călin játékvezető csak a Sepsi OSK játékosainak adott sárga lapokat.

fotó: Pál Árpád
A 0–0-val végződő első félidő után a Sepsi OSK Tandia góljával szerzett vezetést a 61. percben. A meccset a középcsatár posztján amolyan hamis kilencesként kezdő, majd szélsőként befejező francia légiós Hamed beadását váltotta gólra. Tandia fejesét védeni tudta Pigliacelli, de visszapattanó már bepattant a kapuba a Sepsi OSK tízeséről.

fotó: Pál Árpád

A 64. percben Fülöp dönthette volna el a találkozót, ám az olasz kapus nagy bravúrral védte a székely válogatott középpályás óriási ziccerét. A folytatásban a vendégek csapatkapitánya, Mitriță kapott sárga lapot, miután bemutatott egy műesést a Sepsi OSK tizenhatosában. Mitriță ezt követően távoli lövéssel próbálkozott, ezt viszont könnyedén fogta Niczuly. A végjátékban Tandia sziporkázott, a gólszerzőnek volt még egy veszélyes távoli lökete, illetve néhány látványos felfutása. A Sepsi OSK megőrizte előnyét és megnyerte szezonbeli első hazai mérkőzését.

fotó: Pál Árpád

A Liga 1 legutóbbi kiírását a harmadik helyen záró Craiova a 2017/18-as idényben a bajnokság alapaszakaszában és a labdarúgó Románia Kupa legjobb 32 csapata között is legyőzte a Sepsi OSK-t, amelyet 2016-ban szintén az olténiaiak ejtettek ki a kupából, akkor a Sepsi OSK még a másodosztályban játszott.

Az Universitatea Craiova három tétmérkőzés alatt egyetlen gólt sem szerzett az új szezonban. A kupagyőztes alakulatnak az Európa Liga harmadik selejtezőkörében nagy valószínűséggel az RB Leipzig lesz az ellenfele, a lipcseiek a második fordulóban 4–0-ra győzték le a svéd BK Häckent, a visszavágót augusztus másodikán rendezik.

Liga 1, alapszakasz, 2. forduló

Sepsiszentgyörgyi stadion, 3000 néző
játékvezető: Iulian Călin

Sepsi OSK–Universitatea Craiova 1–0 (0–0)
gól: Tandia (61.)
sárga lap: Viera (9.) Drăghici (34.), Vașvari (45+1.), Gabriel de Moura (83.), Hamed (90+3.), ill. Mitriță (67.)

Sepsi (4–2–3–1): Niczuly Roland – Gabriel de Moura, Igor Jovanovic, Ousmane Viera, Daisuke Sato – Stefan Velev, Gabriel Vașvari – Stephan Drăghici (Yasin Hamed 48.), Fülöp István (Florin Ștefan 78.), Prosser Dániel (Marko Szimonovszki 57.)– Ibrahima Tandia. Vezetőedző: Eugen Neagoe.

Craiova (3–4–3): Marko Pigliacelli – Renato Kelic (Hriszto Zlatinszki 55.), Florin Gardoș, Tiago Ferreira – Nicușor Bancu, Alexandru Mateiu (Cristian Bărbuț 77.), Alexandru Cicâldău, Marius Briceag – Valentin Mihailă (Dominik Glavina 55.), Andrei Burlacu, Alexandru Mitriță (kapitány). Vezetőedző: Devis Mangia.

Korábbi eredmények

CSM Poli Iași–Astra Giurgiu 1–1 (0–0)
gól: Cosmin Frăsinescu (60.), ill. Azdren Llullaku (81., büntetőből)

Dunărea Călărași–Kolozsvári CFR 0–0

FC Botoșani–FC Hermannstadt 2–0 (1–0)
gól: Andrei Dumitraș (44.), Mihai Alexandru Roman (77.)

További program

Vasárnap
FCSB–Dinamo (21.00)

Hétfőn
FC Voluntari–Medgyesi Gaz Metan (18.00)
Concordia Chiajna–FC Viitorul (21.00)

CS U CraiovaSepsi OSKLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális