2024. március 29. péntekAuguszta

Sepsi OSK: Fülöp és Viera hosszabbított, két új érkező

Lelátó utolsó frissítés: 15:15 GMT +2, 2018. június 27.

Zajlik az élet a sepsiszentgyörgyi labdarúgóklubnál. A csapat szerdán lejátszotta első felkészülési mérkőzését a nyári szünetben, de még előtte eldőlt, hogy a következő szezonban is a piros-fehéreket fogja erősíteni Fülöp István és Ousmane Viera. A Sepsi OSK leigazolta a középpályás Gabriel Vaşvarit, ugyanakkor egy horvát kapus is érkezett Ivan Covic személyében.


Több jó hírt kaptak szerdán a Sepsi OSK szurkolói. A háromszéki labdarúgóklub vezetőinek sikerült megállapodniuk Fülöp Istvánnal. A legutóbbi liga 1-es szezon alsóházi rájátszának a gólkirálya tavaly nyáron a Diósgyőrtől érkezett kölcsönbe, de a székely válogatottal a londoni CONIFA-vb-n is részt vett középpályás nem tér vissza Miskolcra.

A Marosvásárhelyen született labdarúgóhoz hasonlóan Sepsiszentgyörgyön marad az elenfántcsontparti középhátvéd, Ousmane Viera is. Az afrikai vezéregyéniség szintén hosszabbított a Sepsi OSK-val.    

A klub azt is bejelentette, hogy megegyeztek Gabriel Vașvarival. A 31 éves zilahi középpályás korábban az FC Botoșani csapatánál együtt játszott Fülöp Istvánnal és a Sepsi OSK kapitányával, Hadnagy Attilával. Vașvari a 2017/18-as idényben a Temesvári ACS Polival szerepelt a román élvonalban, 36 bajnoki mérkőzésen öt gólja és három asszisztja volt. Az anyagi gondokkal küszködő lila-fehérek végül visszacsúsztak a másodosztályba, miután a 13. helyen zártak a Liga 1-ben.

Kapusposzton is erősített a Sepsi OSK, Ivan Covic a görög Apollon Szmírnisz együttesétől érkezett Sepsiszentgyörgyre. A 27 esztendős horvát hálóőr a 2018-2019-es bajnoki idény végéig szóló szerződést írt alá, plusz egy év hosszabbítási opcióval.

Időközben a piros-fehérek lejátszották első felkészülési meccsüket, a Sepsi OSK szerdán a bajnok Kolozsvári CFR-t látta vendégül. Edi Iordănescu csapata a napokban Brassóban edzőtáborozott, a kolozsváriak a Bajnokok Ligája második selejtezőkörére készülnek. Az edzőmeccsre sokan voltak kíváncsiak, a vége 1–1 lett.

Sepsi OSK – nyári játékosmozgások

Érkezett: Stefan Velev (bolgár középpályás, a Szlavia Szofiától), Ivan Kovic (horvát kapus – Apollon Szmírnisz), Gabriel Dodoi (román középcsatár, kölcsönben – Kolozsvári CFR), Florin Ștefan (román balhátvéd – Juventus Bukarest), Gabriel (brazil jobbhátvéd – Gil Vicente), Stephan Drăghici (román balszélső, kölcsönben – CSU Craiova), Gabriel Vașvari (román középpályás – Temesvári ACS Poli), Igor Jovanovic (horvát-német középhátvéd – FC Lahti)

Távozott: Marko Jovanovszki, Albert Dalmau, Benjamin Kuku, Filipe Oliveira, Alejandro Gorrin, Nick Ross, Milovan Petrovikj, Sebastian Ghinga, Constantin Dima.

futballLiga 1Sepsi OSKFülöp István
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális