2018. október 16. keddGál

CONIFA-vb: negyeddöntőre készül Londonban a székely válogatott

Lelátó utolsó frissítés: 12:49 GMT +2, 2018. június 04.

Székelyföld labdarúgó-válogatottja hat ponttal a második helyen jutott tovább csoportjából a Londonban zajló CONIFA-világbajnokságon. A keddi negyeddöntőben Nyugat-Örményország csapatával mérkőzik Ilyés Róbert legénysége.


A válogatott két győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört. Az első játéknapon a székely fiúk az óceániai Tuvalut lépték le 4–0-ra. Az Észak-Londonban található Coles Park Stadionban Bajkó Barna, az FK Csíkszereda csatára mesterhármast jegyzett, a végeredményt pedig a Puskás-akadémián nevelkedett Magyari Szilárd állította be.

A második körben szintén szerény képességű együttes volt az ellenfél, a zimbabwei Matabeleföldet 5–0-ra ütötték ki a piros-fekete szerelésben játszó székelyek. Thandazani Mdlongwa, az afrikaiak kapusa piros lapot kapott az első félidőben. A mérkőzés első gólját a válogatottban a londoni tornán bemutatkozó Fülöp István lőtte tizenegyesből. A 40. percben Györgyi Arthur növelte az előnyt szabadrúgásból, majd a szünet előtt Magyari is betalált.  A második félidőben Magyari duplázott, az utolsó gólt pedig Hodgyai László szerezte a hosszabbításban.


fotó: Pál Árpád / Székely labdarúgó-válogatott Facebook

Érdekesség, hogy a Székelyföld–Matabeleföld meccset Bölöni László, a Royal Antwerp FC erdélyi vezetőedzője is megnézte a helyszínen. Bölöni a vasárnapi, Padánia elleni találkozóra is kilátogatott, ezt a mérkőzést a Heathrow repülőtér közelében található bedfonti pályán rendezték. A tét a csoportelsőség volt, mivel két forduló után az észak-olaszországi alakulat is hat ponttal állt a B jelű négyesben.

Padánia ellen nem jött ki a lépés, az olaszok – akiknek keretében ott találjuk a Serie A-ban több mint 100 mérkőzést kipipált Marius Stankevičius-t – a félidőben már 3–0-ra vezettek. A második játékrész elején Bajkó tizenegyest hibázott, majd a szépítés csak a rendes játékidő utolsó percében jött össze a futsalos Szőcs László találatával.

Kétgólos sikerével Padánia első lett a C-csoportban, a keddi negyeddöntőben pedig a D-csoport második helyezettjével, azaz Pandzsábbal játszik. A székely labdarúgó-válogatott a nyolc között a D-csoportot megnyerő Nyugat-Örményországgal találkozik, a mérkőzés helyszíne az ötezer férőhelyes Hayes Lane Stadion, kezdési időpont 20 óra (kelet-európai idő).

A Nyugat-Örményország–Székelyföld negyeddöntő győztese az elődöntőben Kárpátaljával vagy az észak-amerikai Kaszkádiával kerül össze, a vesztesek helyosztókat játszanak.

3. CONIFA-világbajnokság, London

A csoportkör végeredménye

A-csoport: 1. Barawa 6 pont (7:2), 2. Kaszkádia 6 p. (9:5), 3. Ellan Vannin 6 p. (6:3), 4. Tamil Ílam 0 p.
B-csoport: 1. Kárpátalja 7 pont, 2. Észak-Ciprus 5 p., 3. Abházia 4 p., 4. Tibet 0 p.
C-csoport: 1. Padánia 9 pont, 2. Székelyföld 6 p., 3. Matabelelföld 3 p., 4. Tuvalu 0 p.
D-csoport: 1. Nyugat-Örményország 7 pont, 2. Pandzsáb 4 p., 3. Egyesült koreaiak Japánból 3 p., 4. Kabilia 1 p.

Az összes eredmény egy helyen.

Az elődöntőben – kedd. (június 5.)
17.00 Barawa–Észak-Ciprus
17.00 Padánia–Pandzsáb
20.00 Kárpátlaja–Kaszkádia
20.00 Nyugat-Örményország–Székelyföld

futballszékely labdarúgó-válogatottCONIFA
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális