2024. március 29. péntekAuguszta

Liga 1: Fülöp István szülinapján hozta a kötelezőt a Sepsi OSK

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 16:31 GMT +2, 2018. május 21.

Hetvenkét órával a Temesvári ACS Poli legyőzése után a hazai pályán játszó Sepsi OSK a bukaresti Juventus ellen is megszerezte a pontokat a labdarúgó Liga 1-ben.


Az alsóház hétközi fordulója csütörtök este a Medgyesi Gaz Metan–FC Voluntari mérkőzéssel zárult, péntek délután pedig már el is kezdődött a tizenegyedik kör a play-outban. A Sepsi OSK harmadik megszakítás nélküli sikerére készült, a piros-fehérekhez ezúttal a tabella utolsó helyén szerénykedő bukaresti Juventus látogatott. Nem látjuk, a „colentinai öreg hölgy” hogyan tudna bennmaradni az élvonalban, a szintén újonc Sepsi OSK viszont egyre közelebb kerül a szezon elején megfogalmazott célkitűzés teljesítéséhez, már csak idő kérdése az egész.

A hazaiaknál eltiltás miatt nem játszhatott Benjamin Kuku, aki az előző mérkőzésen piros lapot kapott, miután egy légi párharc során összeütközött Denis Haruț-cal. A temesvári játékos elvesztette az eszméletét, s bár az eset elsőre nagyon súlyosnak tűnt, a fiatal labdarúgónak szerencsére nem esett komolyabb baja. Csütörtökön elhagyhatta a brassói kórházat és hamarosan újra edzésbe állhat.

A Juventus ellen Hadnagy Attila kezdett a középcsatár-poszton, ugyanakkor a keddi mérkőzésen duplázó Fülöp István is pályán volt az első perctől. A Marosvásárhelyen született középpályás éppen pénteken ünnepelte 28. születésnapját, s ennek megfelelően nagy játékkedvet mutatott.


Gól és gólpassz, Fülöp egyre jobb formába lendül - fotó: Pál Árpád

Fülöp már a hatodik percben gólt szerzett, az első lövését bravúrral védte Drăghia, de a szöglet után megint a Sepsi 24-eséhez került a labda, s a Diósgyőrtől kölcsönzött játékos a tizenhatosba érve meghúzta a ravaszt: laposan, sarokra, ahogy azt tanítják!

A Sepsi OSK előnye tíz percet tartott, a bukarestiek az első gólszerzési lehetőségükből egyenlítettek: egy ponthelyzetnél a középhátvéd Mihai Leca próbált szerencsét a Sepsi tizenhatosában, fejese pedig a hálóban kötött ki (1–1). Az első negyedóra után azt gondolhattuk, rendkívül gólzáporos meccs fog ebből kisülni, de leálltak az adok-kapokkal a csapatok. A félidő előtt még Fülöp hagyott ki egy óriási helyzetet Tandia előkészítése után, aztán Hamed fejese került el kevéssel a kaput.

A második félidő elejét újból a Sepsi OSK uralta, s jött is a második gól. Fülöp szabadrúgását Drăghia vetődve szedte ki a jobb oldali kapufa mellől, az ismétlésnél pedig Ghinga nem tudta bevenni az üresen maradt kaput néhány méterről, Wallace szögletre mentette a forró helyzetet. A sarokrúgást Fülöp végezte el, a hatosra csavarta a labdát, ott pedig Ionuț Ursu emelkedett és a védő fejéről a gólvonal mögé pattant a játékszer.

A folytatásban kevés kapura lövést láthattunk, ez pedig természetesen az előnyben álló háromszéki csapatnak kedvezett. Az utolsó félórában Marko Szimonovoszki, Constantin Dima és Filipe de Oliveira is játéklehetőséget kapott Eugen Neagoe vezetőedzőtől. A 85. percben a vendégeknek még volt egy veszélyes távoli lövésük Florin Ștefan révén, de a vége 2–1 maradt.

A Sepsi OSK pénteki győzelmével beérte pontszámban az alsóházban látványosan alulteljesítő FC Botoșani-t, amely a fordulót a nyolcadik helyről kezdte. Az OSK gólaránya a playoutban ebben a pillanatban 20:12. Legközelebb május 24-én, Medgyesen vendégszerepelnek Fülöp Istvánék.     

Liga 1, rájátszás, alsóház, 11. forduló

Sepsi OSK–Bukaresti Juventus 2–1 (1–1)
gól: Fülöp (6.), Ursu (52.), ill. Leca (16.)
sárga lap: Viera, Niczuly, ill. Leca, Ene
labdabirtoklás: 58–42 százalék
gólhelyzetek: 12–4
les: 0–2
szabálytalanságok: 13–12

Sepsi (4–2–3–1): Niczuly – Dalmau, Viera, Ursu, Sato (Oliveira, 81.) – Ghinga, Petrovikj – Tandia, Fülöp, Hamed (Dima, 70.) – Hadnagy (Szimonovszki, 60.). Vezetőedző: Eugen Neagoe.

Juventus (4–3–3): Drăghia – Kardes (Neacșu, 83.), Wallace, Leca, Ștefan – Băjenaru, Simion, Ciobanu – Nicoară (Constantinescu, 58.), Drăghici, Petre (Balgiu, 65.). Vezetőedző: Marius Baciu.

Sepsi OSKLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális