2018. aug. 14. keddMarcell

Fotókon a Sepsi OSK háromgólos sikere, amivel leszakították a Temesvárt  

Lelátó utolsó frissítés: 12:04 GMT +2, 2018. május 16.

Bár a 41. perctől egészen a hajráig emberhátrányban játszott, a Sepsi OSK 3–0-ra nyert a Temesvári ACS Poli ellen az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában. A hazai pályán kiharcolt keddi sikerrel a háromszéki csapat nagy lépést tett a bennmaradás felé.


Az alsóházi rájátszás tizedik fordulója a sepsiszentgyörgyi stadionban kezdődött el, a csapatok eddig háromszor találkoztak ebben a szezonban: a temesvári döntetlenek mellett (0:0 az alapszakaszban, 2:2 a play-outban) a Sepsi OSK az alapszakasz végén Hadnagy Attila góljával 1–0-ra legyőzte a lila-fehéreket Ploiești-en. Adrian Neaga csapata kiesőhelyről várta a keddi összecsapást, a vendégeknek nagyobb szükségük volt a pontokra. 


fotók: Pál Árpád
Az első félidőben kevés gólszerzési lehetőséget tudtak kialakítani a csapatok, Niczuly Rolandnak a 23. percben kellett először védenie, Răzvan Raț távoli, középre tartó lövését magabiztosan hárította a kézdivásárhelyi fiú. A másik kapunál Alin Șeroni mentett a gólvonalról, a lugosi középhátvéd Yasin Hamed fejesénél tisztázott az utolsó pillanatban.

A játékrész második felében percekig állt a játék, a kezdőkörben Benjamin Kuku ütközte le Denis Haruț-ot, utóbbi eszméletlenül esett a gyepre. A temesváriak védőjét az ijesztő pillanatok után kórházba szállították, Kukut pedig kiállította a játékvezető.

A bánságiak már egyenlő létszámnál is diktálták a tempót, de nem tudták kihasználni az emberelőnyt, Mihai Roman próbálkozását kiütötte Niczuly.

Aztán a hosszabbítás ötödik percében jött a fordulat, Fülöp István tökéletesen végzett el egy szabadrúgást, a sorfal fölött elcsavart labdára mozdulni sem tudott Cătălin Straton, a Poli kapusa (1–0).

A második félidőben a vendégeknek nem akart összejönni az egyenlítés, a 65. percben egy beadás után Roman késett le kevéssel Octavian Drăghici megcsúsztatott labdájáról. Ezt követően Milovan Petrovikj és Fülöp gyűjtött be sárga lapot a hazaiaknál, sőt, az erdélyi középpályás kis híján pirosat kapott, miután Gabriel Cânut szabálytalanul állította meg. Fülöp megúszta a második sárgát, majd a 80. percben eldöntötte a meccset: Albert Dalmau indítását átvette a tizenhatosban, majd egy elegáns mozdulattal becsapta Șeronit és a kapuba külsőzte a labdát.

Ezzel még nem volt vége, a hosszabbítás előtt Ibrahima Tandia szerzett újabb gólt szabadrúgásból: a Sepsi tízesének szerencséje volt, hiszen a lövése megpattant a sorfal egyik tagján, így Stratonnak esélye sem volt védeni. Ekkor már a temesváriak is kilenc mezőnyjátékossal szerepeltek, a szabadrúgás előtt a csapatkapitány Cânut állította ki a bíró.  

A Sepsi OSK háromgólos győzelmével leszakította a Temesvárt, négy fordulóval a play-out vége előtt a 13. helyen álló ACS Poli hátránya hét pont a sepsiszentgyörgyi csapat mögött. Ha a piros-fehérek a következő körben ismét nyerni tudnak hazai pályán, ezúttal az utolsó helyezett Juventus Bukarest ellen, majd a 12. körben Medgyesen elérnek legalább egy döntetlent, a bennmaradásuk borítékolható.

Sepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. PoliSepsi vs. Poli

Kedden egy másik mérkőzést is lejátszottak az alsóházban, a Dinamo 0–0-s első félidő után Mihai Popescu és Dan Nistor góljával 2–0-ra nyert a Juventus pályáján.  


Pillanatnyi állás az alsóházban - forrás: lpf.ro

Temesvári ACS PoliSepsi OSKLiga 1futball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális