2018. november 16. péntekÖdön

Liga 1: a Sepsi először veszített a play-outban (fotókkal frissítve)

Lelátó utolsó frissítés: 16:12 GMT +2, 2018. május 08.

A Concordia Chiajna elvette a Sepsi OSK veretlenségét az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának nyolcadik fordulójában, a hazai pályán szereplő sepsiszentgyörgyi csapat két góllal veszített hétfőn.


A piros-fehéreknél kihagyta a mérkőzést Ousmane Viera, az elefántcsontparti középhátvéd kisebb sérüléssel bajlódik, míg Fülöp István eltiltás miatt nem játszhatott, a sáromberki középpályásnak kigyűltek a sárga lapjai. A Sepsi a mostani forduló előtt három győzelmet és négy döntetlent ért el a play-outban, Eugen Neagoe csapata egy hete a Dinamo Bukarestet múlta felül 2–0-ra. Az újabb hazai siker elmaradt, a háromszékiek a Concordia Chiajnát negyedik próbálkozásra sem tudták legyőzni a 2017/18-as bajnoki idényben.

A vendégek első gólját a 28. percben szerezte Marian Cristescu, aki Jure Obsivac nagy védelmi hibáját használta ki, a gólpasszt Paul Batin adta. A hazaiaknak kevés helyzetük volt az első félidőben, de a szünet előtt Benjamin Kuku egyenlíthetett volna, a nigériai csatár egy szögletnél a kapufára fejelte Ibrahima Tandia beívelt labdáját.

A második játékrészben a Sepsi OSK beköltözött az ellenfél térfelére, és a 63. percben Hadnagy Attiláékat szabályosnak tűnő góltól fosztotta meg Ovidiu Hațegan játékvezető. Filipe Oliveira az alapvonalról középre továbbította a labdát, de asszisztens jelzésére a bíró kirúgást ítélt, így Hadnagy hiába rúgta a hálóba a labdát, 0–1 maradt az eredmény.

Percekkel később Paul Batin eldöntötte a meccset, Tha'er Bawab kiválóan ütemezett indítását a nagybányai csatár úgy értékesítette, hogy kicselezte a kapujából kimozduló Niczuly Rolandot. Az utolsó szűk félórában a Sepsi OSK-nak a szépítés sem jött össze, a Chiajna nyert és egy pontra közelítette meg az alsóházban negyedik sepsiszentgyörgyi alakulatot.

Liga 1, rájátszás, alsóház, nyolcadik forduló

Sepsi OSK–Concordia Chiajna 0–2 (0–1)
gól: Cristescu (28.), Batin (66.)
sárga lap: Bumba, Fota, Batin, Babic, Caparco
labdabirtoklás: 58–42 százalék
gólhelyzet: 5–6
szöglet: 7–2
les: 3–0
szabálytalanság: 12–14

Sepsi (4–2–3–1): Niczuly – Dalmau, Obisvac (Oliveira, a szünetben), Dima, Sato – Ghinga, Petrovikj – Kuku (Hadnagy, 58.), Rodriguez, Tandia – Szimonovszki. Edző: Eugen Neagoe.

Concordia (4–2–3–1): Caparco – Fota, Albu, Marc, Bărboianu – Bucșă, Deaconu (Babic, 65.) – Bawab, Cristescu, Bumba (Grădinaru, 77.) – Batin (Pena, 84.). Edző: Ionuț Badea.

futballLiga 1Sepsi OSK
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális