2018. aug. 14. keddMarcell

Liga 1: a Sepsi először veszített a play-outban (fotókkal frissítve)

Lelátó utolsó frissítés: 16:12 GMT +2, 2018. május 08.

A Concordia Chiajna elvette a Sepsi OSK veretlenségét az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának nyolcadik fordulójában, a hazai pályán szereplő sepsiszentgyörgyi csapat két góllal veszített hétfőn.


A piros-fehéreknél kihagyta a mérkőzést Ousmane Viera, az elefántcsontparti középhátvéd kisebb sérüléssel bajlódik, míg Fülöp István eltiltás miatt nem játszhatott, a sáromberki középpályásnak kigyűltek a sárga lapjai. A Sepsi a mostani forduló előtt három győzelmet és négy döntetlent ért el a play-outban, Eugen Neagoe csapata egy hete a Dinamo Bukarestet múlta felül 2–0-ra. Az újabb hazai siker elmaradt, a háromszékiek a Concordia Chiajnát negyedik próbálkozásra sem tudták legyőzni a 2017/18-as bajnoki idényben.

Sepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. ChiajnaSepsi vs. Chiajna

A vendégek első gólját a 28. percben szerezte Marian Cristescu, aki Jure Obsivac nagy védelmi hibáját használta ki, a gólpasszt Paul Batin adta. A hazaiaknak kevés helyzetük volt az első félidőben, de a szünet előtt Benjamin Kuku egyenlíthetett volna, a nigériai csatár egy szögletnél a kapufára fejelte Ibrahima Tandia beívelt labdáját.

A második játékrészben a Sepsi OSK beköltözött az ellenfél térfelére, és a 63. percben Hadnagy Attiláékat szabályosnak tűnő góltól fosztotta meg Ovidiu Hațegan játékvezető. Filipe Oliveira az alapvonalról középre továbbította a labdát, de asszisztens jelzésére a bíró kirúgást ítélt, így Hadnagy hiába rúgta a hálóba a labdát, 0–1 maradt az eredmény.

Percekkel később Paul Batin eldöntötte a meccset, Tha'er Bawab kiválóan ütemezett indítását a nagybányai csatár úgy értékesítette, hogy kicselezte a kapujából kimozduló Niczuly Rolandot. Az utolsó szűk félórában a Sepsi OSK-nak a szépítés sem jött össze, a Chiajna nyert és egy pontra közelítette meg az alsóházban negyedik sepsiszentgyörgyi alakulatot.

Liga 1, rájátszás, alsóház, nyolcadik forduló

Sepsi OSK–Concordia Chiajna 0–2 (0–1)
gól: Cristescu (28.), Batin (66.)
sárga lap: Bumba, Fota, Batin, Babic, Caparco
labdabirtoklás: 58–42 százalék
gólhelyzet: 5–6
szöglet: 7–2
les: 3–0
szabálytalanság: 12–14

Sepsi (4–2–3–1): Niczuly – Dalmau, Obisvac (Oliveira, a szünetben), Dima, Sato – Ghinga, Petrovikj – Kuku (Hadnagy, 58.), Rodriguez, Tandia – Szimonovszki. Edző: Eugen Neagoe.

Concordia (4–2–3–1): Caparco – Fota, Albu, Marc, Bărboianu – Bucșă, Deaconu (Babic, 65.) – Bawab, Cristescu, Bumba (Grădinaru, 77.) – Batin (Pena, 84.). Edző: Ionuț Badea.

futballLiga 1Sepsi OSK
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális