2024. március 29. péntekAuguszta

Eldőlt a hatodik meccsen: bajnok a Sportklub!

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 23:12 GMT +2, 2018. április 05.

A Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a 2012/13-as idény óta először nyerte meg a román bajnokságot. A kék-fehérek a döntő hatodik mérkőzésén Fodor Csanád aranygóljával diadalmaskodtak Brassóban, a párharc így 4–2-es összesítéssel ért véget.


A Sportklub kedden hazai pályán dönthette volna el a finálét, de Csíkszeredában a Brassói Corona versenyben maradt a bajnoki címért, ami azért volt meglepő, mert a negyedik összecsapáson a csíkiak 10–1-re győztek idegenben.

A brassói „farkasok” azonban szépíteni tudtak, miután egygólos sikert arattak a Vákár Lajos Műjégpályán, csütörtökön pedig már azért léptek jégre, hogy kiharcolják a mindent eldöntő hetedik találkozót. Ez nem sikerült, a Sportklub drámai végjáték után tette fel a koronát a csapat utóbbi éveinek legeredményesebb szezonjára.

Az első gólra a 11. percig kellett várni, ekkor a Brassónál játszó Bíró Gergő jutatta át a korongot Onodi Ottón, a vendégek kapusán. Peter Fabus szinte azonnal egyenlített, aztán Pjotr Szcsasztlivij is beköszönt, így az első harmad után a Sportklub vezetett 2–1-re.

Az NHL-ben is megfordult Szcsasztlivij megduplázta góljai számát és csapata előnyét a második harmad elején. Ezzel a kék-fehérek nagy lépést tettek a bajnoki cím felé, ám a hazaiak visszakapaszkodtak a meccsbe. Logan MacMillan találatával 2–3-ra módosult az állás a 27. percben, aztán az utolsó harmadban Richard Filip egyenlített.

Az idegtépő hosszabbítás során a rendes játékidőben rendkívül fegyelmezetten hokizó csíkiak – akik közül az első hatvan percben senkit sem állított ki a játékvezető – két emberhátrányos szituációt is kivédekeztek négy a három ellen. A nehéz perceket euforikus pillanatok követték, ugyanis a korábban még a Brassói Coronát erősítő Fodor Csanád aranygólt szerzett.

A csíkszeredai csapat duplázott ebben az idényben, a Románia Kupa decemberi döntőjében Leo Gudas és Hozó Levente tanítványai nagy különbséggel, 5:1-re múlták felül az erdélyi riválist. Az Erste Ligában pedig bronzérmes lett a székely alakulat, amelyet csak a DVTK Jegesmedvék és az új bajnok, a MAC Budapest előzött meg.

Nyitókép: Pál Zoltán / Csíkszeredai Sportklub

 

Brassói CoronaCsíkszeredai Sportklubjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális