2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Hokidöntő: összesítésben kettővel vezet a csíki csapat

szerk. utolsó frissítés: 12:33 GMT +2, 2018. március 29.

A keddi első meccshez képest a másodikon „csupán” tizenegy gól született, de ezúttal is a Csíkszeredai Sportklub győzött a román jégkorong-bajnokság döntőjében, így a kék-fehérek kétmeccses előnyben vannak a Brassói Coronával szemben. Folytatás szombaton és vasárnap Brassóban.


Egy vízilabdameccsnek is beillő első összecsapás után úgy készült a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona a döntő második felvonására, hogy ezúttal hátul rendezik a soraikat. Nem is csoda, hiszen a kedd esti összecsapáson nem kevesebb, mint 16 gól született.

A második felvonásra viszont összekapták magukat a felek. Kisebb helyzetekkel kezdődött a meccs, de a csapatok ezúttal sokkal nagyobb figyelmet szenteltek a védekezésre. A kilencedik percben Brnak és Szcsasztlivij egymás után felavathatta volna Tőkét, de a Cenk alattiak hálóőre a helyén volt, majd a harmad további részében is remekelt. Akárcsak a túloldalon Onodi, bár neki sokkal kevesebb dolga akadt, ezt bizonyítja a 16–8-as kapura lövési arány.

A második felvonásban a csapatok aztán visszatértek az egy nappal korábban látottakra. A 24. percben Zabludovszkij és Ölander találataival kétgólos előnyre tettek szert a vendégek. Ezt a kék-fehérek a 25. percben röpke 19 másodpercen belül lenullázták. A gólparádé itt még nem állt le. A vendégek visszavették a vezetést, hogy azt a Sportklub megfordítsa. Ezt követően a Brassón volt a sor, hogy két gólt szerezzen és előnnyel vonuljon a második szünetre.

Az utolsó felvonásra mindkét csapat újfent rendezni tudta sorait. A Brassó igyekezett megtartani az előnyét, a biztonságos hokira játszott, míg a hazai csapat minden erőbedobással azon volt, hogy egyenlítsen. És ehhez többször is közel járt: Salló, Szcsasztlivij és Fabus is ziccereig jutott, míg a túloldalon csupán Mihály Árpád és Macmillan tudott érdemi akciót vezetni. A jeget végül az 56. percben Szcsasztlivij törte meg egy hatalmas bombával, amelyet a Tőkét váltó Polcnak esélye sem volt védeni. Rögtön a gól után Valchar hagyta ki a meccskorongot.

A négy a négy elleni hosszabbításban is inkábba a Sportklub akarata érvényesült, hiszen Bjelov és Valchar is ordító helyzeteket puskázott el. A kulcspillanatot viszont Nagy István 2+2 perces kiállítása jelentette, a védő felelőtlenségét góllal büntetett a hazai alakulat: Szcsasztlivij lökete még lejött Polcról, de a kipattanót Farkas kotorta be, eldöntve a meccset.

A csapatok Brassóban folytatják a párharcot szombaton és vasárnap, mindkét mérkőzés 18.30-tól kezdődik.

Román jégkorong-bajnokság, döntő, második mérkőzés

Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 6–5 (0–0, 4–5, 1–0, 1–0) – hosszabbítás után
gólszerzők: Salló (25.), Szcsasztlivij (25., 56.), Fabus (30.), Bjelov (32.), Farkas (71.), illetve Zabludovszkij (23.), Ölander (24.), Bíró G. (28.), Walls (34.), Mihály Á. (39.).

Nyitókép: Pál Zoltán / Csíkszeredai Sportklub

Brassói CoronaCsíkszeredai Sportklubjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális