2024. március 29. péntekAuguszta

Női kosár: kiütötte ellenfelét a 96 pontot dobó Sepsi-SIC

Miska Brigitta utolsó frissítés: 16:13 GMT +2, 2018. március 24.

A női kosárlabda nemzeti liga negyeddöntőjének első fordulójában kiütéses győzelmet aratott a bajnoki címvédő Sepsi-SIC, amely 96–44 (22:20, 29:2, 25:7, 20:15) arányban diadalmaskodott az alapszakaszt a nyolcadik helyén záró Gyulafehérvári U felett a Sepsi Arénában.


A vendégek jól kezdték a mérkőzést, tartani tudták a lépést a többet hibázó címvédővel, az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Fehér megyeiek pedig a vezetést is átvették, amit csak az első negyed végén engedtek ki a kezükből.

A folytatásban egyértelműen a Sepsi-SIC akarata érvényesült, a házigazdák támadásban és védelemben is hatékonyabban játszottak, sorozatban 21 pontot szereztek, a Manuel Angel Rodriguez Escudero irányította együttes a második negyedben mindössze egy kétpontos kosarat értékesített Jessica January révén (51–22).

A szünet után a Gyulafehérvári U továbbra is nehezen talált a gyűrűbe, viszont a szentgyörgyiek folyamatosan növelték előnyüket, közelről és távolról is jól céloztak, illetve lepattanók terén is ellenfelük fölé nőttek. A házigazdák az utolsó játékrészben 55 ponttal is vezettek, a Gyulafehérvári U csapatának esélyes sem volt a felzárkózásra.

A címvédő 29 pontot szerzett a vendégek eladott labdáiból, a cserejátékosai is kiemelkedőbben teljesítettek, valamint ellentámadásokból sem kegyelmeztek.

A mérkőzés legjobb játékosa a 24 pontot szerző Adrienne Webb volt, aki tíz lepattanóval is segítette csapatát, valamint Annemarie Gödri-Părău is dupla-duplával (12 pont és 10 gólpassz) zárt, továbbá még három zöld-fehér mezes – Danielle Hamilton-Carter, Nathalie Fontaine és Tyaunna Marshall – is legalább 10 pontot jegyzett.

Sepsi-SIC: Webb 24/9, Marshall 12, Mijović 9, Gödri-Părău 12, Neagu. Cserék: Fontaine 11, Kilin 3/3, Hamilton-Carter 10, Džankić 8/6, Kovács, Stoenescu 7/3, Huțanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Gyulafehérvár: Fodor 4, Fleșer 2, Arsenic 7, January 16/3, Fleming 10. Cserék: Plăvițu, Ignat 1, Crăciun 2, Cutaș, Bobar. Vezetőedző: Manuel Angel Rodriguez Escudero.

A Sepsi-SIC kedden, március 27-én 12 órától a párharc második mérkőzését játssza a Gyulafehérvári U vendégeként a női kosárlabda Nemzeti Liga rájátszásában, és egy újabb győzelemmel bejuthat az elődöntőbe.

További eredmények péntekről
Kolozsvári Universitatea–CSBT Alexandria 72:71
Brassói Olimpia–Aradi ICIM 73:66
Szatmárnémeti VSK–Temesvári SCM 71:82

Nyitókép: Szigyártó Szabolcs / Crow Security

Sepsi-SICkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális