2018. december 19. szerdaViola

Sepsi-SIC: jól sikerült az ausztrál center bemutatkozása

Orbán Zsolt Orbán Zsolt utolsó frissítés: 21:50 GMT +2, 2018. március 12.

A hétvégén első mérkőzését játszotta a Sepsi-SIC színeiben Carley Monika Mijović. A nemrég igazolt szerb származású, Ausztráliában született center a sepsiszentgyörgyi kosárcsapat egyik legjobbja volt a Kolozsvári U ellen.


Az alapszakasz után, de a rájátszás előtt vagyunk a női kosárlabda nemzeti ligában. A hétvégén Brassóban csapott össze a bajnokság legjobb öt együttese, az első torna szombaton a Sepsi-SIC és a Kolozsvári U mérkőzésével zárult. Zoran Mikes csapatában ezen a mérkőzésen mutatkozott be az újonnan igazolt Carley Monika Mijović. A 196 centiméteres lány a Románia Kupában még nem jutott lehetőséghez, előbb a lelátóról, majd a parkettről szorított a zöld-fehéreknek, akik megnyerték a Sepsi Arénában rendezett nyolcas döntőt, s ezzel a klub harmadik RK-trófeáját.

A Melbourne-ben született 23 éve Mijovic – akit 2014-ben a WNBA-ben szereplő Washington Mystics draftolt – már rögtön az első tétmérkőzésén bizonyította tudatását. A kilencpontos, 86:77 arányú győzelemből 22 ponttal, 7 lepattanóval, két assziszttal és két blokkolt dobással vette ki részét. Nála több pontot csak a svéd válogatott Nathalie Fontaine dobott (23), míg Adrienne Webb, Tyaunna Marshall és Annamarie Gödri-Părău 11 egységgel zárta a meccset.


Mijovics (#13) várja a labdát - fotó: Henning János / Sepsi-SIC

Mijovics a mérkőzés után önkritikusan értékelte teljesítményét, nem felejtette el megemlíteni a turnovereket:

„Igaz, hogy az első mérkőzésemen 22 pontot dobtam, de eladott labdáim is voltak, ami mindenképp hátrány. Nagyon jó volt végre játszani, kezdőként léphettem pályára, és kicsit megdolgoztattam a lábaimat. Jól érzem magam, teljes mértékben készen állok a következő mérkőzésekre” – mondta Carley Mijović.

A Sepsi-SIC március 16–18. között az Alexandrián rendezendő második tornán vesz részt, ahol a zöld-fehéreknek három mérkőzésük lesz sorrendben a házigazda, a Brassói Olimpia és a Szatmárnémeti VSK ellen.

Az első teremtorna további eredményei: Brassói Olimpia–Alexandria 79–69, Kolozsvári U–Szatmárnémeti VSK 71–73, Szatmárnémeti VSK–Brassói Olimpia 62–54.

Nyitókép: Szigyártó Szabolcs / Crow Security

 

 

kosárlabdaSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális

Meddig húzhatja Mourinho?

Meddig húzhatja Mourinho?

A hétvégi topligás meccsdömping kínálatából toronymagasan kiemelkedett a Liverpool–Manchester United mérkőzés, az angol futball egyik legkiélezettebb rangadója. A meccs viszont csak nevében bizonyult rangadónak, a hazaiak simán verték a Vörös Ördögöket. Spanyolországban nyerni tudtak az esélyesek, a Bundesligában a Bayern ismét régi fényében kezd ragyogni, míg a Serie A dobogósai a minimalizmusra esküdtek a mögöttünk hagyott fordulóban.