2024. március 29. péntekAuguszta

A szokásos DVTK–MAC hokidöntő körvonalazódik

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 14:21 GMT +2, 2018. március 12.

Gyengén állnak az erdélyi csapatok a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, hétfőig sem a Brassói Corona, sem a Csíkszeredai Sportklub nem tudott meccset nyerni a négy között. A MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék harmadik, egymás elleni nagydöntőjét játszhatja a sorozatban, már ha nem történik meglepetés.


A Brassói Corona legutóbb a 2014/15-ös idényben, míg a Csíkszeredai Sportklub a 2012/13-as szezonban játszott elődöntőt a közös magyar-román jégkorongbajnokságban. Most a két erdélyi csapat a középszakaszt az alsóházban töltötte, majd innen került be a liga legjobb négy együttese közé, ami már önmagában szép teljesítmény, de könnyen lehet, hogy egyikük sem lesz ott a nagydöntőben. Az elmúlt két évben a DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest mérkőzött meg a MOL Liga-elsőségért (mindkét alkalommal a miskolciak nyerték a sorozatot), és a magyarországi riválisok közel állnak az újabb közös fináléhoz.

A MAC Budapest már hétfőn este lezárhatja a párharcot a brassói jégcsarnokban. A fővárosi csapat összesítésben 3–0-ra vezet a sárga-kékek ellen, akik nem engedhetnek meg maguknak egy újabb vereséget.

Az első meccsen a MAC nagyon simán, 4–0-ra nyert a Tüskecsarnokban, majd a második mérkőzésen a Brassó ráijesztett az ellenfélre: Mihály Árpád mesterhármasával a vendégek fölényesen vezettek a játékidő felénél, de Majoross Gergely tanítványai nagy visszatérést produkálva végül 5–3-ra győztek.

A harmadik, már Brassóban rendezett találkozón jóval kevesebb gól született, de az 1–3-as végeredmény megint a MAC hokisait boldogította. Érdekesség, hogy a kanadai Braden Wallst – aki a rájátszás első körének MVP-je volt – majdhogynem teljesen kikapcsolták a MAC védői. Az UTE elleni hat mérkőzésen hat gólt és három asszisztot jegyző brassói légiós az elődöntőben eddig csak egy gólpasszt ért el.

A másik ágon a DVTK Jegesmedvék–Csíkszeredai Sportklub párharc a miskolciak 2–0-s vezetéséről folytatódik kedden és szerdán a Vákár Lajos Műjégpályán.

Az első találkozó egy sokat vitatott találat döntötte el. A fordulatos meccsen a Diósgyőr négygólos előnyt alakított ki a második harmad elejére, a kék-fehérek viszont az utolsó harmad előtt felzárkóztak mínusz egyre. A 49. percben Bíró Tamás 5–5-re egyenlítette ki az állást emberelőnyből, de az utolsó szó a hazaiaké volt. Két perccel és öt másodperccel a vége előtt a finn Anssi Rantanen a korcsolyájával jutatta a korongot a kapuba – a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy szabályos volt a mozdulat…

A szombati összecsapáson a Sportklub szerzett vezetést a második harmad elején Andrej Taratuhin révén. A DVTK Rantanen lövésével gyorsan kiegyenlített, majd Hajós Roland is bevette Ruczuj Gellért kapuját. Peter Fabus góljával lett 2–2 az állás, az utolsó felvonás során azonban csak a címvédő volt eredményes, Miskolczi Márk, valamint Magosi Bálint döntött.

A csíkiak egy, vagy akár két meccset is behúzhatnak a DVTK ellen, de nehezen elképzelhető, hogy innen sikerül fordítaniuk, ugyanis a pályaelőny Mikael Tisell csapatánál van.

Jégkorong Erste Liga, elődöntő

Az első öt mérkőzés eredménye
MAC Budapest–Brassói Corona 4:0
MAC Budapest–Brassói Corona 5:3
DVTK Jegesmedvék–Csíkszeredai Sportklub 6:5
DVTK Jegesmedvék–Csíkszeredai Sportklub 4:2
Brassói Corona–MAC Budapest 1:3

További program
Hétfőn, március 12-én (18.30) Brassói Corona–MAC Budapest – 4. mérkőzés, a párharc állása: 0–3
Kedden, március 13-án (19.00) Csíkszeredai Sportklub–DVTK Jegesmedvék – 3. mérkőzés, a párharc állása: 0–2
Szerdán, március 14-én (19.00)  Csíkszeredai Sportklub–DVTK Jegesmedvék – 4. mérkőzés

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak

Nyitókép: dvtk.eu

jégkorongErste Liga
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális