2024. március 29. péntekAuguszta

Kiharcolta a pályaelőnyt a Csíkszeredai Sportklub

Darvas Attila utolsó frissítés: 12:23 GMT +2, 2019. február 24.

A Csíkszeredai Sportklub szétlövéssel győzte le az FTC-Telekomot a jégkorong Erste Liga középszakaszának utolsó mérkőzésén. Jöhet a bajnokság érdemi része, a kék-fehér alakulat pályaelőnyt élvezhet a negyeddöntőben.


A középszakasz felsőházának utolsó meccsén a Ferencvárosnak nem osztott vagy szorzott az eredmény, hiszen betonbiztos első helyük volt, ellenben a Csíkszeredai Sportklubbal. A kék-fehéreknek egy vereség a negyeddöntős pályaelőny elvesztését jelentette volna, míg egy győzelem a pályaelőnyt garantálta. Sőt, a hétgólos győzelem akár a harmadik helyet is jelenthette volna, de erre nem sok esély mutatkozott.

A meccs kiegyenlített mezőnyharccal kezdődött, apróbb kísérletekkel, amelyek veszélyt nem igazán tartogattak egyik kapura nézve sem. A harmad második felére fokozatosan átvette a játék irányítását a Sportklub. Panov szólót rontott, majd jött a vezető találat. Papp kékvonalas lövésébe Becze ért bele mesterien. Erőben volt a Sportklub, de az újabb gólra a harmad végéig kellett várni. Ekkor a korábbi gólpasszos Papp volt eredményes.

A második felvonás egy vendégfórral kezdődött, ami kimaradt, majd ment előre a hazai csapat. Fodor még ziccert rontott, hogy a 26. percben a Sportklub lemásolja első találatát, igaz más szereposztásban. Ezúttal Flinta lövésébe Részegh Tamás ért bele remekül a kapu előtt. A válasz viszont hamar, a semmiből jött. Nagy Gergő remekül rántotta magára ellenfeleit, majd Jászait hozta remek helyzetbe és a 81-es élt a lehetőséggel. A harmad hátralevő perceit hol egyik, hol a másik csapat töltötte előnyben, eredménytelenül.

A záró felvonás elején az öltözőben ragadt a hazai csapat. Több kísérlet után a 42. percben Pavuk góljával egy gólra zárkózott a Fradi. Izgalmassá vált a mérkőzés. A Ferencváros is kezdett aktívabb lenni a hazai kapu előtt és a Sportklub sem hagyta alább. A 48. percben újfent kettő volt közte. A kék-fehérek második sora kavarta meg becsülettel az ellenfelet. Arany elsőre Fodor, másodjára Bíró Tamás ziccerét fogta, majd a kivágódó pakkot Fodor lőtte a vas alá. Videóbírózás lett a vége, de a gólt gyors elemzés után megadták.

Támadásban maradt a hazai csapat, hogy előbb Becze rontson ziccert, majd Bíró Tamás találja telibe a vasat. Az utolsó percekre rátérve változott a helyzet. Jászai duplájával újfent közelebb került a Fradi, majd az utolsó percben Nagy Gergő lökete talált utat valahogy Lundström kapujába.

Jöhetett a hosszabbítás. Az öt perc során három igazán nagy helyzetet láthattunk. Előbb Részegh Tamás szólóját védte Arany, majd Roczanovét Lundström. A svéd kapus viszont Pavuk helyzeténél is résen kellett legyen.

A szétlövések igazi izgalmakat hoztak. A vendégektől Nagy Gergő és Switzer volt eredményes, míg a hazaiaknál Belov, Becze és Bíró Tamás. A bónuszponttal a Sportklub pontegyenlőségbe került a Brassóval, ám a gólkülönbsége jobb, így a negyeddöntőt kedvezőbb helyzetből várhatja.

Az ellenfélválasztásra hétfőn 14 órától kerül sor Budapesten.

Jégkorong Erste Liga, középszakasz, felsőház

Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom 5–4 (2:0, 1:1, 1:3, 0:0, 1:0) – szétlövéssel
gól: Becze (15.), Papp (20.), Részegh (26.), Fodor (48.), Bíró T. (65. – GWS), illetve Jászai (27., 54.), Pavuk (42.), Nagy G. (60.)
kapura lövések: 38–36
kiállítás percek: 22–22

Mestermérleg

Vaclav Novák, Csíkszeredai Sportklub: „Jól indítottuk a meccset, a három gólunk mellett több lehetőségünk, helyzetünk is volt. Háromgólos vezetésünknél viszont elkezdtünk egyre többet hibázni és ez visszaütött. A csapatban volt viszont tartás és a szétlövéseket végül behúztuk. Gratulálok a fiúknak, jól dolgoztak egy nagyon erős Ferencvárost győztünk le.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „Nehéz egy sportolónak úgy beleállni a meccsbe, hogy annak nincs nagyon tétje és ezt próbáltuk kezelni, a srácokba meg beleverni, hogy igenis fontosak ezek a meccsek. Ez nem egy egyszerű feladat és ez látszott azon is miként kezdtünk és látszott az is, hogy a Csíkszeredának nagyon fontos ez a meccs. Nem sikerült jól a startunk, ők nagyon jól mentek, meg is volt az eredménye. Utána összekaptuk magunkat, elkezdtünk dolgozni és a munka meghozta a gyümölcsét. Nagyon megakartuk nyerni ezt a mérkőzést és nagy karaktert mutattunk, hogy így visszatudtunk jönni háromgólos hátrányból. Ennek örülök, és egy kicsit sajnálom, hogy az elejétől nem tudtunk így menni. Gratulálok a Csíkszeredának.”

A felsőház végső állása: 1. FTC-Telekom 21 pont, 2. UTE 17, 3. DEAC 12, 4. Csíkszeredai Sportklub 11 (19:23), 5. Brassó Corona 11 (18:25).

Az alsóházban: 1. Fehérvári Titánok 27 pont, 2. Gyergyói HK 23, 3. EV Vienna Capitals II 19, 4. Hokiklub Budapest 13, 5. Dunaújvárosi Acélbikák 11, 6. Schiller-Vasas HC 10.

A rájátszás mezőnye: FTC-Telekom, UTE, DEAC, Csíkszeredai Sportklub, Brassói Corona – Fehérvári Titánok, Gyergyói Hoki Klub, EV Vienna Capitals II.
Kiesett: Hokiklub Budapest, Dunaújvárosi Acélbikák, Schiller-Vasas HC

FerencvárosCsíkszeredai SportklubErste Ligajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális