2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Pályafutása legnagyobb sikerét érte el Szőcs Berni

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 15:09 GMT +2, 2018. február 05.

A tavalyi csapat Európa-bajnokságon a román női asztalitenisz-válogatottal aranyérmes Szőcs Bernadette újabb szenzációs eredményt ért el. A 22 éves marosvásárhelyi lány megnyerte a svájci Montreux városában rendezett Európa Top 16-bajnokságot. A férfiaknál a többszörös Eb-győztes Timo Boll diadalmaskodott.



Boldog bajnokok: Boll és Berni - fotó: Rémy Gros / ittf.com

Éljen az offenzív pingpong! Szőcs Bernadette az 1971 óta minden évben megrendezett Európa Top-16 elnevezésű verseny vasárnapi döntőjében legyőzte a defenzív stílusú Lie Jie-t. A rutinos kínai-holland játékos csak egy szettet tudott behúzni Berni ellen, a marosvásárhelyi lány 4–1-re (12–10, 8–11, 11–6, 11–5, 11–7) győzte le a címvédőt.

„Nem azon gondolkoztam, hogy a címvédővel játszom. Nem féltem. Az önbizalmam a legmagasabb szinten van. A T2-ben (meghívásos versenysorozat, ahol ázsiai és európai elitjátékosok mérkőznek meg – a szerk.) nagyon sok meccset játszottam védekező játékosokkal, most már bárki ellen játszhatok” – idézi a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) honlapja az erdélyi asztaliteniszezőt.

A női döntő összefoglalója:

Berni szettveszteség nélkül jutott be a rangos bajnokság döntőjébe, a fehérorosz Tetyana Bilenkót, Póta Georginát, illetve a svéd Matilda Ekholmot is 4–0-ra múlta felül Montreux-ben. Ekholm a harmadik helyért Elizabeta Samaraval csatázott, a konstancai sportoló 4–2-es sikerrel biztosította be a bronzérmet.

A férfiaknál a két legjobb német spíler, a világranglistát vezető Dimitrij Ovtcharov és Timo Boll csapott össze az aranyért. A másik döntőben is elmaradt a címvédés, Boll 4–0-ra pipálta le honfitársát. A harmadik helyen a dán Jonathan Groth zárt.         

Szőcs Bernadetteasztalitenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális