2024. március 29. péntekAuguszta

Futsal-Eb: Csoma Alpár nem játszhat Ricardinhoék ellen

szerk. utolsó frissítés: 14:46 GMT +2, 2018. január 31.

Románia teremlabdarúgó-válogatottja szerdán este 19 órától mutatkozik be a szlovéniai Európa-bajnokságon.


A román csapat a C-csoport első fordulójában a portugálokkal mérkőzik meg a ljubljanai Stožice Arénában. Ricardinhoék a selejtezőben is találkoztak a Robert Lupu edzette válogatottal, a luzitánok 4–0-ra győztek a călărași-i sportcsarnokban rendezett kvalifikációs tornán, ahol csoportgyőztesként jutottak ki az Eb-re.

A csoport második helyén végző románok a későbbi pótselejtezőben a grúzoknál voltak jobbak: a döntetlennel végződött dévai mérkőzés (2–2) után a román válogatott a Tblisziben rendezett visszavágón 7–4 arányú sikerrel harcolta ki az Eb-részvételt.

A portugálok elleni nyitómérkőzésen az uefa.com szerint eltiltás miatt nem játszhat Csoma Alpár. Rajta kívül a Futsal Klub Székelyudvarhely játékosa, Szőcs László is bekerült a végleges keretbe, amely a következő futsalosokból áll:

Vlad Iancu (Informatica Temesvár), Petrișor Tonița (Autobergamo Déva) – kapusok; Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Csoma Alpár, Florin Ignat (mind Autobergamo Déva), Savio Valadares, Felipe Oliveira (Informatica Temesvár), Szőcs László (Futsal Klub Székelyudvarhely), Octavian Cireș (CS United Galați), Emil Răducu (Luxol – Málta).

A szlovéniai kontinenstorna kedden két mérkőzéssel kezdődött el. Az A-csoportban a házigazdák 2–2-es döntetlent játszottak Szerbiával, míg a B-jelű hármasban Oroszország és Lengyelország együttese remizett, utóbbi meccs 1–1-gyel végződött.

A C-csoportban a román és a portugál válogatott mellett még az ukránok lesznek versenyben a két továbbjutást jelentő helyért.

A másik szerdai mérkőzésen a címvédő spanyolok a franciák ellen debütálnak, Spanyolország csapata az eddigi tíz futsal-Eb-ből hetet megnyert, egyszer második és két alkalommal harmadik lett.

UEFA Futsal Euro 2018, Szlovénia (Ljubljana, Arena Stožice) – csoportbeosztás 

A-csoport: Szlovénia, Szerbia, Olaszország
B-csoport: Oroszország, Lengyelország, Kazahsztán
C-csoport: Portugália, Ukrajna, Románia
D-csoport: Spanyolország, Azerbajdzsán, Franciaország

Keddi eredmények
Szlovénia–Szerbia 2–2
Oroszország–Lengyelország 1–1

Szerdai program
19.00 Portugália–Románia
21.45 Spanyolország–Franciaország  

futsal
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális