2019. január 24. csütörtökTimót

Nem Tófalvi Éva lesz a román zászlóvivő Pjongcsangban

szerk. utolsó frissítés: 19:08 GMT +2, 2018. január 26.

Sílövő, de nem Tófalvi Éva viszi a román küldöttség zászlaját a pjongcsangi játékok megnyitóján.  Az olimpiai bizottságnál mindenki a 23 éves Marius Petru Ungureanura voksolt.


Két héttel a téli olimpia rajtja előtt a Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR) közzétette a Pjongcsangba utazó sportolók névsorát. Emellett az is kiderült, hogy a bizottság végrehajtó testülete egyhangúlag Marius Petru Ungureanu sílövőt nevezte ki zászlóvivőnek.

Az elmúlt két téli olimpia során, illetve Salt Lake Cityben is Tófalvi Éva sílövő volt az, aki zászlóvivőként állhatott a román küldöttség élén a megnyitó ünnepségen, idén ez a feladat a 23 éves Marius Petru Ungureanura hárul. Mihai Covaliu, a COSR elnöke elmondta, döntésükkel elsősorban a fiatalabb generációra szeretnének motiváló hatással lenni.

„Ez egy szép staféta átadás lesz, hiszen Tófalvi Évától, egy olyan elismert sportolótól, aki már hat olimpián vett részt és ebből három alkalommal is vihette Románia lobogóját, most olyanhoz kerül, aki első olimpiáján vesz majd részt. Gratulálok és nagyon örülök neki!”

Marius Ungureanu – aki a 2015-ös Cheile Grădișteien szervezett nyári biatlon-világbajnokság junior kategóriájú üldözőversenyén aranyérmet, sprintben pedig ezüstérmet szerzett – videóban köszönte meg az olimpiai bizottság bizalmát, és reményét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy jó eredményekkel térhetnek majd haza az ötkarikás játékokról.A február kilencedikén, Pjongcsangban rajtoló téli olimpián hat sportágban, összesen 25 sportoló képviseli majd Romániát.

Alpesi sí: Ioan Valeriu Achiriloaie, Alexandru George Barbu, Ania Monica Germaine Caill

Sífutás: Lőrincz Tímea, Alin Florin Cioancă, Paul Constantin Pepene

Síugrás: Daniela Vasilica Haralambie

Biatlon: Tófalvi Éva, Marius Petru Ungureanu, Cornel Dumitru Puchianu, Nicolae Remus Faur, George Răzvan Buta, Gheorghe Iulian Pop

Szánkó: Raluca Strămăturaru (női egyes), Valentin Crețu, Andrei Turea (férfi egyes), Cosmin Atodiresei, Ștefan Musei (férfi páros)

Bob: Mihai Cristian Tențea és Nicolae Ciprian Daroczi (kettes bob); Dorin Alexandru Grigore, Florin Cezar Crăciun, Bartha Levente, Paul Muntean (négyes bob)

Nyitókép: cosr.ro

Tófalvi Évatéli olimpia
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális