2019. január 24. csütörtökTimót

Fotógaléria: gólarányjavítás a Fradi ellen, kilencet vágott a Sportklub

szerk. utolsó frissítés: 13:25 GMT +2, 2018. január 14.

Nem volt kérdéses, hogy melyik csapat gyűjti be a három pontot az Erste Liga alapszakaszának utolsó csíkszeredai meccsén, a Sportklub a Ferencvárost fogadta szombaton.


Közel telt ház előtt lépett jégre a Csíkszeredai Sportklub és a Ferencvárosi TC az Erste Liga alapszakaszának utolsó csíki meccsén. A mérkőzést a Fradi kezdte aktívabban, majd az első hazai akció végén Valchar felavatta Pleszkánt. A gól nem fogta meg a vendég alakulatot, a Fradi emberhátrányban egyenlíthetett volna, de Tendler szólót rontott, majd Fliszár is hatalmas helyzetben lőtt mellé. Gyakorlatilag ennyi volt a Fradiban, a zöld-fehérek nem bírták erővel már az első harmadot sem. A Sportklub pedig büntetett, a kék-fehérek sorozatban lőtték a gólokat, a meccs végéig egészen kilencig jutva. A másik oldalon Tendler duplázott.

A Sportklubnak ezzel a győzelemmel még maradt egy halvány esélye az alapszakasz negyedik helyére, de ehhez az Újpest vasárnap este nem szabad két pontnál többet szerezzen a Fehérvári Titánok ellen.

Csíkszeredai Sportklub–Ferencvárosi TC 9–2 (3–0, 4–1, 2–1)
gólok: Radim Valchar (1., 22., utóbbit emberelőnyből), Antal Zsombor (11., emberelőnyből), Peter Fabus (13., 35., 48.), Tomás Brnák (22.), Papp Szabolcs (29., emberelőnyből), Pjotr Szcsasztlivij (51., emberelőnyből), illetve Jereme Tendler (25., 59., utóbbit emberhátrányból).
kapura lövések: 36:34
kiállítások: 45, ill. 49 perc (Sándor Zoltán, ill. Inglis Ákos végleges fegyelmi büntetést kapott)

 

Mestermérleg

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: – Az első percektől kezdve jól játszottunk, amiért hatalmas gratuláció jár a fiúknak.

Greg Lindqvist, Ferencvárosi TC: – Volt tíz jó másodpercünk a mérkőzés elején, majd utána szinte azonnal kaptuk az első gólt. Ekkor még volt lehetőségünk a gólszerzésre, de jött az újabb gól, majd átrohantak rajtunk. Minden bejött a hazai csapatnak. Öt védővel játszottunk, fáradt volt a csapat, nem volt meg a kellő erő két ilyen összecsapásra, amelyet 24 óra alatt le kellett játsszunk. Ez egy olyan nap volt amelyet nagyon gyorsan el kell felejtsünk.

Korábbi eredmények

MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék 4:3 – hosszabbítás után (1:2, 2:1, 0:0, 1:0)
Brassói Corona–Ferencvárosi TC 2:1 – szétlövés után (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0)
Dunaújvárosi Acélbikák–Újpesti TE 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Ev Vienna Capitals–Fehérvári Titánok 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Vasárnapi meccsek

20.00 DVTK Jegesmedvék–Dunaújvárosi Acélbikák
20.30 Újpesti TE–Fehérvári Titánok

fotógalériaCsíkszeredai SportklubErste Ligajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális