2024. március 29. péntekAuguszta

Erste Liga: fontos meccset bukott el a csíki csapat

szerk. utolsó frissítés: 16:50 GMT +2, 2018. január 09.

A Csíkszeredai Sportklub két nap alatt második hosszabbításos vereségét könyvelte a jégkorong Erste Ligában. A Fehérvári Titánok otthonában elszenvedett félkudarc után nem valószínű, hogy meglesz a negyedik hely.


Végéhez közeledik a magyar jégkorong-bajnokság alapszakasza, az egyedüli fontos kérdés már csak az, hogy az Újpesti TE vagy a Csíkszeredai Sportklub játszhat-e a felsőházban a középszakasz során.

A liga második felében két részre szakad a mezőny, az első négy kerül a felső ágra, a többiek az alsó ágon mérkőznek meg egymással, mindegyik csapat egyszer játszik az ellenfelekkel. A versenyszabályzat szerint a középszakasz után a legjobb három felsőházi csapat ellenfelet választhat magának, így alakul ki a rájátszás negyeddöntőjének párosítása.

A Csíkszeredai Sportklub nagy valószínűséggel az alsóházban folytatja, miután hétfőn este csak egy pontot szerzett a Fehérvári Titánok pályáján. A kék-fehéreknek négy nap alatt ez volt a harmadik külföldi mérkőzésük, a Vienna Capitals ellen behúzták a három pontot, de a Tüskecsarnokban hosszabbításos meccsen kaptak ki a MAC Budapesttől.

Leo Gudas hokisai a Titánok pályáján több mint kétszer annyi kapura lövést jegyeztek, mint a fehérváriak, de 50 próbálkozás sem bizonyult elégnek ahhoz, hogy a rendes játékidőben kiharcolják a sikert. Sőt, a ráadásban a Titánok nyertek, a kanadai Kelin Ainsworth góljával.

Az Újpestnek a hátralevő két mérkőzésén elég lesz egyszer győzni a negyedik helyhez, a lila-fehérek pénteken a Dunaújvárosi Acélbikák ellen játszanak idegenben, vasárnap pedig a Fehérvári Titánokat fogadják hazai pályán. A Sportklub szombaton a Ferencváros ellen, a Vákár Lajos Műjégpályán zárja az alapszakaszt.

Hétfőn a Brassói Corona számára is véget ért az utolsó túra, amelyen egyetlen pontot sem tudott szerezni Július Pénzes együttese. A DVTK Jegesmedvék és a Dunaújvárosi Acélbikák után a MAC Budapest is legyőzte a Brassót, a pestiek az utolsó harmadban gyújtották be a rakétákat: az utolsó húsz percben négy gólt szerezve, 5–2-re nyertek. A Brassói Corona is biztosan ott lesz a rájátszásban, a kilenc csapatból a Vienna Capitals marad le a playoffról.  

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz

Hétfői eredmények

Fehérvári Titánok–Csíkszeredai Sportklub 4:3 – hosszabbítás után (2:2, 0:1, 1:0, 1:0)
gólok: Joseph Antilla (12.), Péter Balázs (19.), Reiter Attila (41.), Kelin Ainsworth (64.), ill. Farkas Tamás (16., emberelőnyből), Molnár Zoltán (20.), Peter Fabus (35.)
kapura lövések: 21:50
kiállítások: 8, ill. 10 perc



MAC Budapest–Brassói Corona 5:2 (1:1, 0:1, 4:0)
gólok: Bodó Christopher (14., emberelőnyből), Wesley Cunningham (47.), Orban Brance (52., 59.), Keegan Dansereau (60.), ill. Tranca Daniel (17.), Bors Huba-Ferenc (31.)  
kapura lövések: 46:38
kiállítások: 6, ill. 8 perc



jégkorongErste Liga
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális