2019. január 24. csütörtökTimót

A Sepsi-SIC hét kosarasa készülhet az Eb-selejtezőre

Közlemény utolsó frissítés: 12:54 GMT +2, 2018. január 07.

A román női kosárlabda válogatott vezetőedzője, Dragan Petricevics a februárban rendezendő Finnország és Szlovénia elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésekre 14 játékosnak küldött behívót.


A bajnoki címvédő Sepsi-SIC-től négyen szerepelnek a nemzeti csapatban, a svéd válogatottban két, a horvátban pedig egy zöld-fehér légiós érdekelt.

Akárcsak a novemberi selejtezőmérkőzéseken, Petricevic ezúttal is számít Annemarie Gödri-Părău, Ancuța Stoenescu, Kilin Tünde és Teodora Neagu játékára. Az E-csoportban szereplő román válogatottat tavaly ősszel előbb hazai pályán Szlovénia győzte le 80–59-re, majd a bosnyák tréner irányította kosárlabdázók Franciaország vendégeként szenvedtek 87–45 arányú vereséget, így jelenleg a harmadik pozíciót foglalják el.


Annemarie Gödri-Părău egyike a beválogatott játékosoknak - fotó: sepsi-sic.ro
A trikolórok február 4-én gyülekeznek Bukarestben, majd 9-én Helsinkibe utaznak, ahol egy nappal később a kvartett utolsó helyén álló finn nemzeti alakulat ellen lépnek pályára a selejtezősorozat 3. fordulójában. A kosárlabdázók ezt követően visszatérnek Romániába, és néhány nappal később már Celjébe utaznak, hiszen 14-én Szlovénia ellen bizonyíthatnak.

A román válogatott mellett a svéd és a horvát nemzeti együttesbe is ad játékosokat a Sepsi-SIC: Nathalie Fontaine és Danielle Hamilton-Carter előbbit, Ružica Džankić pedig utóbbit erősíti. Svédország és Horvátország is a H-csoportban szerepel, az északiak két győzelemmel az első helyen állnak, februárban pedig Olaszországgal és Horvátországgal is hazai környezetben játszanak. A horvátok egy győzelemmel és egy vereséggel a kvartett második helyét foglalják el, a folytatásban pedig Macedónia és Svédország vendégei lesznek a selejtezősorozatban.

A román válogatott 14 fős bővített kerete:

Gabriela Mărginean (AGU Kayseri Spor Kulubu – Törökország)
Ashley Walker (Umana Reyer Venezia – Olaszország)
Sonia Ursu (1KS Sleza Wroclaw – Lengyelország)
Elisabeth Pavel (ZTE NKK – Magyarország)
Demeter Nóra (PEAC-Pecs – Magyarország)
Annemarie Gödri-Părău (Sepsi-SIC)
Ancuța Stoenescu (Sepsi-SIC)
Kilin Tünde (Sepsi-SIC)
Teodora Neagu (Sepsi-SIC)
Ioana Ghizilă (Kolozsvári Universitatea)
Irina Părău (Kolozsvári Universitatea)
Dora Ardelean (Temesvári SCM)
Gabriela Irimia (Brassói Olimpia)
Alexandra Dumitrache (Brassói Olimpia)

A Sepsi-SIC az eurobasket.com legfrissebb, Európa száz legjobb csapatát felvonultató rangsora szerint a 38. helyet foglalja el 107 ponttal. A teljes lista itt érhető el.

Sepsi-SICkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális