2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Sencseni tenisztorna: nem hozott meglepetést a román-román elődöntő

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 08:34 GMT +2, 2018. január 06.

A 2015-ös kiírás után Simona Halep újabb döntőt játszik a szezonnyitó Shenzhen Openen. A világelső 6:1, 6:4-re győzött az Irina Beguval szembeni pénteki találkozón.


Az eredmény nem tükrözi megfelelően a mérkőzés képét, Begu nem adta olcsón a bőrét Halep ellen, akit most már hat próbálkozásból egyszer sem tudott megverni.

A román elődöntő másfél órát tartott, hosszú labdamenetekkel, helyenként látványos játékkal. Begu csak egyszer tudta elvenni a sencseni torna első számú favoritjának adogatását, ez pedig kevésnek bizonyult a meglepetéshez.

Halep szombaton a tornagyőzelemért vagy Marija Sarapovával, vagy a címvédő Katerina Siniakovával játszik.

Pénteken a román elődöntő résztvevői újabb meccset játszanak, ezúttal egymás oldalán: a Simona Halep–Irina-Camelia Begu páros döntőbe juthat, ha sikerrel jár az Anna Blinkova–Nicola Geuer orosz-német kettős ellen.

Frissítés: másodikként Siniakova jutott be a sencseni döntőbe, a cseh lány három szett alatt, közel kétórás csatában küzdötte le Sarapovát. A közönség támogatását élvező orosz teniszező a döntő játszmában 3–5-ös állásnál három meccslabdát hárítani tudott, de a negyediket már győzelemre váltotta a jóval tapasztalatlanabb ellenfele. Eredmény: Marija Sarapova–Katerina Siniakova 2:6, 6:3, 3:6.     

Frissítés: az első páros elődöntőben Halep és Begu megszenvedett a döntőért. Pedig a konstancai és a bukaresti játékos esélyeshez méltóan kezdett, fél óra alatt szettelőnybe kerültek (6:2). A második játszma már jóval szorosabb volt, Blinkova és Geuer 6:6 után a tie-breakben egyenlített. A döntő rövidítésben már a román páros 0–3-ról fordítva 10–6-ra nyert, így Halepék készülhetnek a fináléra. A párosoknál a második elődöntőt az első helyen kiemelt Barbora Krejcíková/Katerina Siniaková cseh duó játssza Lesley Kerkhove (Hollandia) és Lidziya Marozava (Fehéroroszország) ellen.

Frissítés: Halephez hasonlóan Katerina Siniaková is két döntőt játszik szombaton, a cseh páros sikerével végződött a pénteki nap.

Shenzhen Open, Kína, kemény pálya, 750 ezer dollár

Pénteki eredmények, elődöntők

Egyesben
Simona Halep–Irina-Camelia Begu 6:1, 6:4
Katerina Siniaková (cseh)–Marija Sarapova (orosz) 6:2, 3:6, 6:3

Párosban
Irina-Camelia Begu/Simona Halep–Anna Blinkova (orosz)/Nicola Geuer (német) 6:2, 6:7, 10:6
Barbora Krejciková(cseh)/Katerina Siniaková (cseh)–Lesley Kerkhove (holland)/Lidziya Marozava (fehérorosz)  6:2, 6:7, 10:4

Szombati program, döntők
08.00 Simona Halep–Katerina Siniaková (Digi Sport)
09.30 után Irina-Camelia Begu/Simona Halep–Barbora Krejciková/Katerina Siniaková  (Digi Sport)

teniszWTAShenzhen OpenIrina BeguSimona Halep
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális