2018. július 19. csütörtökEmília

Erősítés a Sepsinél: Barca-nevelés érkezett

szerk. utolsó frissítés: 22:25 GMT +2, 2018. január 09.

A Sepsi OSK labdarúgóklub szerződést kötött Albert Dalmau Martínezzel, a 25 éves katalán hátvéd az FC Barcelonánál nevelkedett. Van még egy nem hivatalos érkező, illetve két újabb távozó is.


A sepsiszentgyörgyi csapatnál pénteken egy edzéssel elkezdődött a téli felkészülés, a klub hivatalos közösségi oldalán pedig megjelentek a játékoskeretet érintő idei első hírek. Karácsony előtt a Sepsi OSK illetékesei közölték, hogy felbontották Dragoș Huiban, Constantin Grecu, Victor Astafei és Sandu Iovu szerződését, most újabb román játékosok hagyják el a csapatot, mindketten védők:

„A mai napon a Sepsi OSK közös megegyezéssel szerződést bontott Răzvan Damian és Ciprian Răduțoiu játékosokkal. Köszönjük a klubért tett szolgálataikat és további sok sikert kívánunk nekik!” – olvasható a Sepsi közleményében.

A piros-fehérek azt is bejelentették, hogy másfél évre szóló szerződést kötöttek Albert Dalmau Martínezzel. A 25 éves jobbhátvéd Katalóniában született, ifiként a Gironánál és a Barcelonánál futballozott. A korosztályos spanyol válogatott az elmúlt szezonban a másodosztályú Hérculest erősítette, 38 bajnokin és öt kupameccsen lépett pályára.


Bokor János és Albert Dalmau - fotó: Facebook
Dalmau mellett új kapusedző is érkezett, mégpedig a tordai születésű Emilian Dolha, a Sepsi OSK ugyanakkor azt is közölte, hogy az erőnléti felkészítésért ezentúl Marius Dima felel.

Egyelőre nem hivatalos, de nagyon úgy tűnik, a háromszékiek leigazolták Daisuke Satót is, a Fülöp-szigeteki-japán hátvéd ismerős lehet azoknak, akik követik a román bajnokságot, hiszen az ázsiai balhátvéd tavaly a Poli Iașinál, Eugen Neagoe vezetőedző volt csapatánál játszott. A hírt elsőként a gsp.ro írta meg, Bokor János klubmenedzser nyilatkozatára alapozva.

A Sepsi OSK az utóbbi időben kizárólag külföldi hátvédeket szerződtetett, Sato és Dalmau előtt a horvát Jure Obšivač érkezett.

A Sepsi január 12–26. között a törökországi Antalyában edzőtáborozik.

Játékosmozgás az OSK-nál

Érkezett: Jure Obšivač, Daisuke Sato (?), Albert Dalmau Martínez

Távozott: Dragoș Huiban, Sandu Iovu, Constantin Grecu, Victor Astafei, Sztefan Nikolics, Răzvan Damian, Ciprian Răduțoiu, Issa Thiaw.

Nyitókép: as.com

Liga 1Sepsi OSKátigazolásAlbert DalmaufutballDaisuke Sato
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális