2019. január 24. csütörtökTimót

Shenzhen Open: Babos sokat hibázott, Begu elődöntős

Orbán Zsolt Orbán Zsolt utolsó frissítés: 12:43 GMT +2, 2018. január 04.

Elsőként Irina-Camelia Begu jutott be a sencseni női tenisztorna elődöntőjébe. A bukaresti versenyző csütörtök reggel Babos Tímeát győzte le két azonos eredményű szettben, 7:5, 7:5-re.


Román-magyar mérkőzéssel kezdődött a Shenzhen Open csütörtöki versenynapja, Irina-Camelia Begu Babos Tímeával csapott össze a kínai tenisztornán. Begu a világranglistán 12 hellyel előzi meg Babost, az egymás elleni mérleg is a román teniszezőnek kedvezett (2–1), a fogadóirodáknál mégis a soproni lány volt az esélyesebb.

Az első negyeddöntő brékváltással kezdődött, Begu egy pontot sem tudott hozni a szerváján, de a Babos is könnyedén elbukta az adogatását. A harmadik játékban Babos három bréklabdából egyet sem tudott értékesíteni, a deuce-t Begu nyerte. A folytatásban a román teniszező 4–2-es vezetést alakított ki, ez után viszont Babos teniszezett pontosabban, előbb 4–4-re, majd 5–5-re egyenlített. A játszma végén azonban Begu koncentrált jobban, így egyórányi játék után ő került előnybe.

Hasonlóan alakult a második szett is, Begu háromszor, míg Babos kétszer brékelt. A negyedik helyen kiemelt román lány 3–1-re, majd 4–2-re is vezetett, innen fordított magyar ellenfele. A szett végére aztán megint összekapta magát Begu, aki a meccslabdánál segítséget is kapott: Babos mindkét szerváját a hálóba húzta. A legjobb magyar női teniszező összesen nyolc kettős hibát ütött a mérkőzésen, mialatt Begunak három ilyen hibája volt.

Jó esély van rá, hogy a sencseni bajnokságon román házielődöntőt rendezzenek, ugyanis ezen az ágon szerepel Simona Halep is, aki a fehérorosz Aryna Szabalenkával mérkőzik meg csütörtökön. Halep és Begu párosban együtt versenyez Sencsenben, pénteken az Anna Blinkova/Nicola Geuer orosz-német kettőssel találkoznak a négy között.

Frissítés: A negyeddöntő második találkozóján Marija Sarapova 1 óra 31 alatt ejtette ki a kazah Zarina Diyast.

Frissítés: Simona Halepnek mindössze 59 percre volt szüksége, hogy túljusson Aryna Szabalenkán. A 19 éves fehérorosz lány rendkívül agresszív, de pontatlan játékot mutatott be, Halep lazán hozta a meccset, 6:2, 6:2 arányban. Az elődöntőben tehát Begu ellenfele Halep lesz. A másik ágon Marija Sarapovának a cseh Katerina Siniakovát kell legyőznie a döntőbe jutásért.

Shenzhen Open (Kína), kemény pálya, 750 ezer dollár

A negyeddöntőben:

Irina-Camelia Begu–Babos Tímea 7:5, 7:5

Marija Sarapova–Zarina Diyas 6:3, 6:3

Simona Halep–Aryna Szabalenka 6:2, 6:2

Katerina Siniakova–Krystina Pliskova 6:2, 6:2

Babos TímeaIrina BeguShenzhen OpenWTAtenisz
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális