2024. március 29. péntekAuguszta

Csapatot vált Geiger Melinda, Siófokra igazolhat

szerk. utolsó frissítés: 10:35 GMT +2, 2017. december 31.

A válogatott nagybányai kézilabdázó nem tölti ki szerződését a francia bajnokságban érdekelt Brest Bretagne Handball klubnál, a Siófok KC lehet pályafutásának legújabb állomása.


Geiger Melinda Anamaria távozik a francia bajnokság ezüstérmesétől, a 30 éves nagybányai jobbátlövő azt kérte a bresti kézilabdacsapat vezetőitől, hogy bontsák fel a 2018 júniusáig szóló szerződését. Kérése meghallgatásra talált, Jean-Luc Le Gall, az EHF Kupában szereplő Brest BH sportigazgatója a klub honlapjának elmondta, elfogadták Geiger döntését, és sok sikert kívánnak neki a továbbiakban.


fotó: Brest Bretagne Handball / Facebook
Miközben a brestiek már Geiger utódját keresik, a handnews.fr kézilabdás portál információja szerint a román válogatott játékos a Siófok KC csapatához igazolhat. Geiger lehet az SKC harmadik román légiósa, a kapus Denisa Dedu, illetve a balátlövő Gabriela Perianu mellett. Utóbbi súlyos sérülést szenvedett októberben, a Dunaújváros elleni bajnokin keresztszalag-szakadás vetett véget a szezonjának.

Geiger Melinda 2016 nyarán igazolt Franciaországba, korábban a Nagybányai HCM, valamint az Oltchim Râmnicu Vâlcea csapatát erősítette, ugyanakkor a német Thüringer HC-nél is játszott. A román válogatottal 2010-ben Európa-, majd öt évvel később világbajnoki bronzot szerzett.

Az idei, németországi vb-n is tagja volt a keretnek. A román válogatott 24 csapatból a tizedik helyen zárt, miután nagy meglepetésre kikapott a nyolcaddöntőben a csehektől.   

Frissítés: a Siófok KC bejelentette, hogy leigazolta Geiger Melindát.

kézilabdaGeiger Melindaromán női kézilabda-válogatott
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális