2024. március 29. péntekAuguszta

Elbukta vb-nyolcaddöntőjét a magyar női kézilabda-válogatott

MTI utolsó frissítés: 21:22 GMT +2, 2017. december 10.

A magyar női kézilabda-válogatott vasárnap 29–26-ra kikapott Franciaország csapatától a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében, így elbúcsúzott a tornától.


A franciák kezdtek jobban (3–1), majd szűk másfél percig kettős emberelőnyben játszhattak a magyarok, de csak egy góllal csökkentették a hátrányukat, mert Görbicz Anita kihagyott egy büntetőt. Kim Rasmussen szövetségi kapitány először a 13. percben kért időt (6–3), mert csapata támadásai rendkívül pontatlanok voltak.

A rövid szünet után az ellenfél védekezése pontatlanná vált, a magyar együttes felzárkózott (7–6), de ezután ismét a lendületesebb, gyorsabb franciák szereztek gólokat, ráadásul Kovács Anna is elhibázott egy hétméterest. Bíró Blanka egyre nagyobb bravúrokat mutatott be a kapuban, és erre, illetve a csereként beállt játékosok teljesítményére alapozva sikerült az egyenlítés.

Fotó: IHF / Facebook

Az első félidő hajrájában ismét pontatlanná váltak a magyarok támadásai, ezt kihasználva az olimpiai ezüstérmes franciák a szünetben megint három találattal vezettek.

A 39. percben volt először négy találat az ellenfél előnye. Kovacsics is kihagyta a büntetőt, Rasmussen pedig időt kért, mert 17 perccel a vége előtt még volt esély a fordításra (21–17). Továbbra sem volt átütőerő a támadásokban, sőt egyre pontatlanabbá váltak a lövések, ezért a 46. percben már öt találat volt a különbség, amit Rasmussen csapata nem tudott ledolgozni.

 A franciák legeredményesebb játékosa Alexandra Lacrabere lett öt góllal, és a meccs legjobbjának is őt választották. A Siófok KC francia légiósa, Estelle Nze Minko egyszer talált a hálóba.

A magyar szövetség statisztikája szerint a két csapat 48. alkalommal találkozott egymással, és 32 magyar győzelem és két döntetlen mellett ez volt a 16. francia siker.

Az előző, két évvel ezelőtti világbajnokságot a 11. helyen zárta a magyar együttes Dániában. Az idei helyezése a nyolcaddöntők második napjának végén, hétfő este válik ismertté.

Németországi női kézilabda-vb, nyolcaddöntő

Franciaország–Magyarország 29–26 (14–11)
Lipcse, 1400 néző,
vezette.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
lövések/gólok: 45/29, illetve 45/26
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 6/3
kiállítások: 8, illetve 10 perc

Magyarország: Bíró – Schatzl 3, Klivinyi 3, Kisfaludy, Szekeres, Szucsánszki, Bódi 3. Cserék: Görbicz 2, Szöllősi-Zácsik 2, Kovacsics 6, Mayer, Kovács A., Háfra 1, Lukács 6, Mészáros, Janurik.

női kézilabda-vbkézilabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális