2018. október 16. keddGál

Erste Liga: meglepte a DAB a Sportklubot

Darvas Attila utolsó frissítés: 13:47 GMT +2, 2017. december 04.

Megtört a remek hazai sorozata a Csíkszeredai Sportklubnak, miután vasárnap este a Dunaújvárosi Acélbikák, köszönhetően a második harmadban mutatott remek teljesítményüknek, elvitték a három pontot.


Némiképp felforgatott hadrendben állt fel a Csíkszeredai Sportklub a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az egy nappal korábban látottakhoz képest. Sérülés miatt ugyanis kiesett Potapov és Szcsasztlivij, míg nevezve lett Antal Zsombor, illetve Bors Arnold, de így is két légióssal kevesebb szerepelt a megengedettnél. Ennek köszönhetően csak a harmadik és a negyedik sor maradt egyben, míg az első kettő átalakult.

A neves hiányzók ellenére jó harci kedvel állt bele a meccsbe a Sportklub és rögtön a második csere során Rokaly Szilárd szerzett gólt. Szemmel láthatóan meglepte a gyors gól a vendégeket, de hamar összeszedték magukat és egy élvezetes, pörgős meccs alakulat ki, hol egyik, hol a másik kapu előtt dolgoztatták meg a hálóőröket. A hazai oldalon Egyed, míg a túloldalon Azari hagyott ki ajtó-ablak helyzetet és még nem értük el a tizedik percet sem.


Pál Zoltán fotói
Lassan-lassan viszont a vendégek egyre veszélyesebbek voltak, ezt bizonyította Hári nagy helyzete, majd Lencsés vasa is. Ennek fényében, némiképp a játék képével ellentétben, a 12. percben egy sakk-mattra játszott akció végén Fabus növelte a hazai előnyt. Erre viszont Odnoga hamar válaszolni tudott. Az utolsó percekben, emberelőnyben, a levegőben lógott az újabb hazai találat, de túl lettek cifrázva a helyzetek.

A második játékrészben nagyon rossz felfogásban játszott a hazai csapat. Nem kevesebb, mint nyolc perc alatt a vendégek öt (!) gólt – kihasználták a Sportklub csapatszinten elkövetett hibáit – szerezve megfordították az eredményt. A hazai csapat a méretes pofonból a harmad második felében kezdett felébredni, de nem tudtak átlépni a holtponton, így jól jött a szünet.

Az utolsó felvonás egy áthúzódó hazai előnnyel kezdődött, amikor Antal Zsombor szemtől szembe Duschekkel szépíthetett volna, de a ziccert kihagyta. Ekkor viszont már egy másik kék-fehér alakulat volt a pályán. Sokat korcsolyáztak, ütköztek és a támadások is egyre többször lövésekkel fejeződtek be. A változást a 47. perc hozta meg, amikor egy kapu előtti kavarodás végén a bírói sípszó után a pakk Duschek alatt becsúszott. A játékvezetők először érvénytelenítették a találatot, majd videobíróztak és megadták a találatot. Több se kellett. Mindent egy lapra feltéve mentek előre a kék-fehérek, közben Izacky egy nagy szólót hagyott ki.Az 53. percben a Sportklub előbb sima, majd kettős előnybe került, hogy végül öt a négy ellen szépítsenek. Jason Morgan azonnal időt is kért, igyekezett rendet tenni a fejekben. Másfél perccel a vége előtt Ruczuj lekorcsolyázott és hat az öt ellen hatalmas egyenlítési lehetőségek maradtak ki, többek közt kétszer is a vas mentett. A meccset végül Turcotte üres kapus gólja zárta le.

 Jégkorong Erste Liga – alapszakasz

Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák 4–6 (2–1, 0–4, 2–1)
gólszerzők: Rokaly Sz. (1.), Fabus (12.), Papp (47.), Farkas (56.), illetve Odnoga (14., 26.), Novotny (21.), Hári (28.), Izacky (28.), Turcotte (60.).

Mestermérleg

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: Tudtuk, hogy egy remek támadó erővel rendelkező csapatról van szó, amely képes meccsek alatt több alkalommal is létszámfölényes helyzetet kialakítani. Ennek ellenére a második harmadban nagyon rossz felfogásban játszottunk, ami a meccsbe került. Ha ettől eltekintünk, akkor úgy gondolom az egy pontot megérdemeltük volna. A csapat erejéről tanúskodik viszont, hogy 5–2-es állásnál vissza tudtunk jönni a meccsbe és nagyon közel álltunk az egyenlítéshez is.

Jason Morgan, Dunaújvárosi Acélbikák: A mérkőzés előtt figyelmeztettem a srácokat, hogy egy nagyon technikás csapat, amelynek veterán légiósai könnyen büntethetnek. Kétgólos hátrányból sikerült szépítenünk, majd a másodikban robbantunk a remek támadójátéknak köszönhetően. A hazaiak nem adták fel és harmadik, újranézett, találattól egy új meccs kezdődött. Végig tudtuk küzdeni a meccset, az emberhátrányok ellenére, amelyet viszont ellensúlyozott a remek kapusteljesítmény.

Csíkszeredai SportklubjégkorongErste Liga
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális