2018. október 16. keddGál

Visszatérne az Erste Liga dobogójára a Sportklub

Darvas Attila utolsó frissítés: 13:35 GMT +2, 2017. december 02.

Két nagyon nehéz mérkőzés elé néz a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában. Előbb az Újpest, majd a Dunaújvárosi Acélbikák csapata látogat Csíkszeredába. A cél a dobogós helyezés visszavétele.


Meccsel a lábakban várhatja a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az újabb Erste Ligás hétvégét, amikor is az Újpest, illetve a Dunaújvárosi Acélbikák csapata vendégeskedik Csíkszeredában. Előbbiek szombaton, míg utóbbiak vasárnap.

A kék-fehérek alighogy hazaérkeztek legutóbbi erste ligás kiszállásukról csütörtök este román bajnokin kellett jégre lépniük, méghozzá a Brassói Corona vendégeként. A fiúk maximálisan odatették a csontot, ahogy az várható volt, és magabiztos játékkal fektették két vállra a riválist.


Pál Zoltán fotója
Hasonlóan jó játékra van szükség a fentebb említett két csapat ellen is, akiket a kék-fehérek szeretnének maguktól minél távolabb tartani. A Csíkszeredai Sportklub ugyanis jelen pillanatban a negyedik helyen tanyázik – miután a Ferencváros péntek este a MAC legyőzősével visszaelőzte – 33 ponttal, kettővel megelőzve az egy meccsel kevesebbet letudó Újpestet, amely az ötödik helyen áll az erdélyi túra előtt.

Ugyancsak szépen kapaszkodik felfele a Dunaújváros is, amely két meccsel kevesebbet letudva a hatodik pozícióban tanyázik 27 egységgel.

Mindezek fényében nagyon fontos meccsekre van kilátás. A csíki csapat célja, mindkét összecsapáson a kiosztásra kerülő pontok bezsebelése, vagyis a három-három pont.

Ennek receptjéről Hozó Levente másodedző nyilatkozott:

„Nagyon jó meccset tudtunk le Brassóban, ahol végig mi irányítottunk és mind a négy sorunk jól játszott. Ez önbizalmat adhat a csapatnak, hiszen az egyik fő rivális otthonában sikerült mindezt elérni. De minden meccs más és más, ahogyan az előttünk levők is. Mindennek az alapja az lesz, és csak ismételni tudom magam, hogy jól zárjon a védelmünk. Ha mindehhez társul a jó vagy az eddigieknél jobb helyzetkihasználás, akkor úgy érzem, el tudjuk érni célunkat – jegyezte meg Hozó Levente.

A Csíkszeredai Sportklub mindkét hétvégi találkozója egyaránt 18 órától kezdődik a Vákár Lajos Műjégpályán.

jégkorongErste LigaCsíkszeredai Sportklub
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális