2024. március 29. péntekAuguszta

Sok az újdonság a csíki hokicsapatnál

szerk. utolsó frissítés: 17:56 GMT +2, 2017. november 16.

Zajlik az élet a Csíkszeredai Sportklubnál, az utóbbi napokban többször is megváltozott a játékoskeret összetétele, a csapatra kemény időszak vár.


A Lelátó múlt pénteken elsőként adott hírt Pjotr Szcsasztlivij visszatéréséről. Exkluzív információnkat a kék-fehérek Facebook-oldalukon erősítették meg a héten. Az NHL-es múlttal rendelkező orosz centerrel nyolcra nőtt a légiósok száma a Sportklubnál, így most valakinek távoznia kellett. A klub csütörtöki közleménye szerint az a döntés született, hogy Ondrej Rusnaktól megválnak, a Galactól igazolt szlovák támadó hazájában folytatja pályafutását.

Nem Szcsasztlivij az egyedüli visszatérő, Flinta Botonddal is megegyezetek a csíki klub vezetői, a 30 éves hátvéd az anyagi gondokkal küzdő Dunăreától igazolt haza, cserében a Sportklub kölcsönadta a galaciaknak Orbán Szilárdot.

Egy másik újdonság, hogy János Imre elbúcsúzott a csapattól, a 27 csíkszeredai hátvéd úgy döntött, befejezi a karrierjét. „A Csíkszeredai Sportklub ezúton is köszöni az eddigi munkáját és sok sikert kíván neki a továbbiakban” – olvasható a közleményben.

A következő szűk két hétben nehéz, fárasztónak ígérkező sorozat vár a Sportklub játékosaira. Kezdésnek hétvégén 12 pont lesz a tét a Brassói Corona ellen, a brassói meccsek a román bajnokságba, illetve az Erste Ligába is beleszámítanak.

Jövő hét elején a Sportklub a Gyergyószentmiklósi Progymmal játszik páros mérkőzést, majd a nemzetközi bajnokság alapszakaszában a Vienna Capitals, a Fehérvári Titánok és Ferencváros vendégei lesznek a csíkiak.

„Nehéz időszak elé nézünk, hiszen tizenegy nap alatt hét mérkőzésünk lesz. Továbbra is kulcsfontosságú, hogy a védelmünket jól szervezzük meg és minél kevesebb lehetőséget adjunk az ellenfeleknek a gólszerzésre. A mai hokiban a pontok sorsáról apróságok döntenek és, ha azt akarjuk, hogy hozzuk a meccseinket akkor jól védekezve, sokat korcsolyázva, fegyelmezetten és nem utolsósorban megfelelő agresszivitással kell játsszunk” – fogalmazott Leo Gudas vezetőedző.

Csíkszeredai Sportklubjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális