2024. március 29. péntekAuguszta

Új vezetőedző a Sepsi OSK-nál, Eugen Neagoe lehet a megmentő

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 11:59 GMT +2, 2017. november 14.

A Sepsi OSK labdarúgóklub vezetői kedden délelőtt sajtótájékoztatón mutatták be a csapat új edzőjét. Eugen Neagoe feladata lesz az első ligában tartani a háromszékieket.


Eugen Neagoe a napokban a másodosztályban szereplő CS Mioveni labdarúgóinak vezetett edzéseket, de végül nem lépett szerződésbe az Argeș megyei klubbal. Az 50 éves szakember a Liga 2 helyett az élvonalban folytatja karrierjét, Diószegi László kedden mutatta be az új vezetőedzőt.

A tapasztalt tréner az aktuális szezon végéig irányíthatja a háromszéki csapatot, ha teljesíti a célkitűzést, azaz a Sepsi OSK nem esik ki a bajnokságból, meghosszabbítják a szerződését.


Nehéz feladat vár az új edzőre (fotó: mediafax.ro)
Az elmúlt fordulókban Nagy Sándor és Kulcsár László vezényelte a piros-fehéreket, miután október végén Valentin Suciut menesztették a vezetőedzői posztról. Az OSK 17 fordulót követően csak a 12. helyet foglalja el a bajnokságban, szombaton a tabellán utolsó előtti Medgyesi Gaz Metan látogat Brassóba.

Eugen Neagoe a keddi sajtótájékoztatón elmondta, meggyőződése, hogy a Sepsi OSK megőrizheti élvonalbeli tagságát, különben nem vállalta volna el a kihívást. Az edző leszögezte, a kemény munkában hisz, reméli, az eredmények önmagukért fognak beszélni.  

Neagoe labdarúgóként csatárposzton játszott, pályafutását az Universitatea Craiovánál kezdte, majd itt is fejezte be. Magyarországon, Cipruson és Görögországban is légióskodott, a bukaresti Dinamónál is megfordult.

Edzőként Victor Pițurcă asszisztense volt a román válogatottnál, rövid ideig a Steauánál is dolgozott. A 2016/17-es idényben a CSM Poli Iași-sal első lett az alsóházi rájátszásban, a moldvai csapat Neagoe irányítása mellett 15 mérkőzés vívott meg veretlenül.  

Liga 1Sepsi OSKfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális