2018. december 15. szombatValér

Történelmi kudarc: nem jutott ki a vb-re az olasz fociválogatott

MTI utolsó frissítés: 01:02 GMT +2, 2017. november 14.

Hatvan év után az olasz labdarúgó-válogatott nélkül rendezik meg jövőre a világbajnokságot. Hétfőn a milánói visszavágón a hazaiak nem tudták ledolgozni egygólos hátrányukat a svéd csapattal szemben.


A squadra azzurra harmadszor hiányzik majd a tornáról: 1930-ban nem indult, az 1958-as, svédországi vb-re pedig szintén nem jutott ki. A skandináv ország képviselői viszont 2006 után térnek vissza a futballvilág legnagyobb rendezvényére, amelyen 12. alkalommal szerepelhetnek majd.

A milánói mérkőzés első félideje ugyanolyan feszült hangulatban telt, mint amilyen a solnai összecsapás volt. Több vitatott jelenet is volt a találkozón, az olaszok egy buktatás miatt, míg a svédek két kezezés utáni 11-est kértek számon a spanyol játékvezetőn.

A 20. perctől hatalmas mezőnyfölényben futballozott a négyszeres világbajnok olasz csapat, de a befejezések rendre pontatlanok voltak.

A folytatásra annyit változott a játék képe, hogy mivel az olaszok egyre jobban kinyíltak, így a vendégek előtt is komoly lehetőségek. Az olaszok hiába egykapuztak a meccs nagy részében, gólt nem tudtak szerezni, így 1-0-s összesítéssel alulmaradtak a párharcban.

Labdarúgó-vb, európai pótselejtező

Olaszország–Svédország 0–0
Kijutott a vébére Svédország 1–0-s összesített eredménnyel

Korábbi eredmények:

Svájc–Észak-Írország 0–0
Kijutott: Svájc 1–0-s összesítéssel

Görögország–Horvátország 0–0
Kijutott: Horvátország 4–1-es összesítéssel

Hétfőn játsszák:

Írország–Dánia (21.45, Digi Sport) – az első eredménye: 0–0

oroszországi foci-vbvb-selejtezőfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális

BL: mind a négy angol csapat készülhet a nyolcaddöntőre

BL: mind a négy angol csapat készülhet a nyolcaddöntőre

A Serie A képviselői húzták a rövidebbet a kettős angol-olasz versenyfutásból a labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportkör utolsó fordulójának keddi játéknapján: a Liverpool FC az SSC Napolit, a Tottenham Hotspur pedig az Internazionale Milanót megelőzve jutott tovább, ami azt jelenti, hogy a négy topliga közül egyedül a Premier League-nek lesz maximális négy gárdája a kieséses szakaszban. Egy körrel korábban a manchesteri klubok, a City és a United is biztosította nyolcaddöntős helyét.