2018. december 19. szerdaViola

Hat ponttal volt jobb temesvári riválisánál a Maros KK

szerk. utolsó frissítés: 18:04 GMT +2, 2017. november 11.

Kiváló formában lévő csapatot állított meg a Maros KK a férfi kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának hatodik fordulójában.


A Temesvári BC SCM egymás után négy bajnokit nyert meg, a marosvásárhelyi sportcsarnokban azonban véget ért a lilák győzelmi sorozata. A „tigrisek” kiegyenlített, izgalmas mérkőzésen szállították idei második sikerüket, korábban szintén hazai pályán küzdötték le a SCM U Craiova csapatát.

A péntek esti összecsapáson tízszer volt egyenlő az állás és húsz alkalommal fordult meg a vezetés. Az utolsó negyed 61:61-ről indult, a Maros KK kosarasai több szabaddobást is kiharcoltak, végül hat ponttal győztek.

Az erdélyi csapatnál az 1995-ben született Steff Norbert töltötte a legtöbb időt a parketten, a Maros KK tehetsége elsősorban a védekezésben jeleskedett. A pontokat leginkább a boszniai-svéd dobóhátvéd, Dino Pita termelte Szászgáspár Barnabás csapatából, ő 27-nél állt meg. Milivoje Mijovics és Alekszandar Mladenvocsi 12-12, míg Jonathan Person 10 pontot dobott.

A vendégek leghatékonyabb játékosa a montenegrói Milos Komatina volt 18 ponttal.


Pénteken további két mérkőzést rendeztek a bajnokságban, a Nagyszebeni CSU könnyedén túljutott a Temesvári Timbán, míg a CSM Steaua ugyancsak nagy különbséggel pipálta le a Phoenix Galac csapatát.

Férfi kosárlabda Nemzeti Liga – alapszakasz, 6. forduló

Pénteki eredmények

Maros KK–Temesvári BC SCM 81:75
Nagyszebeni CSU–Temesvári Timba 98:70
CSM Steaua–Phoenix Galac 92:66

Maros KKkosárlabda
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális

Meddig húzhatja Mourinho?

Meddig húzhatja Mourinho?

A hétvégi topligás meccsdömping kínálatából toronymagasan kiemelkedett a Liverpool–Manchester United mérkőzés, az angol futball egyik legkiélezettebb rangadója. A meccs viszont csak nevében bizonyult rangadónak, a hazaiak simán verték a Vörös Ördögöket. Spanyolországban nyerni tudtak az esélyesek, a Bundesligában a Bayern ismét régi fényében kezd ragyogni, míg a Serie A dobogósai a minimalizmusra esküdtek a mögöttünk hagyott fordulóban.