2018. december 19. szerdaViola

Sokba került Evrának a kungfu-rúgás

szerk. utolsó frissítés: 19:59 GMT +2, 2017. november 10.

Az Európai Labdarúgó Szövetség eltiltotta, klubja pedig kirúgta Patrice Evrát a Vitória Giumaraes–Olympique Marseille Európa Liga-mérkőzésen történt szokatlan incidens miatt.


Az OM rutinos labdarúgója a kezdősípszó előtt kapott pirosat. Evrát azért állította ki a játékvezető, mert fejbe rúgott egy szurkolót. A marseille-i drukkerek a bemelegítés alatt folyamatosan sértegették Evrát, majd egy kisebb csoport a reklámtáblákhoz merészkedett. Evra ekkor vett elégtételt az egyik szurkolón.

A 81-szeres francia válogatottat másnap már fel is függesztette klubja, pénteken pedig eldőlt, hogy a labdarúgónak távoznia kell az Olimpique Marseille csapatától. A klub közleménye szerint a Marseille és Evra közös megegyezéssel vetett véget az együttműködésnek.

Az Európai Labdarúgó Szövetség hét hónapra, 2018. júniusáig tiltotta el Evrát. A Juventus Torino és a Manchester United egykori balhátvédje egyúttal 10 ezer eurós pénzbüntetést kapott az UEFA-tól.

Patrice EvraEurópa LigaincidensUEFApénzbüntetéseltiltás
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális

Meddig húzhatja Mourinho?

Meddig húzhatja Mourinho?

A hétvégi topligás meccsdömping kínálatából toronymagasan kiemelkedett a Liverpool–Manchester United mérkőzés, az angol futball egyik legkiélezettebb rangadója. A meccs viszont csak nevében bizonyult rangadónak, a hazaiak simán verték a Vörös Ördögöket. Spanyolországban nyerni tudtak az esélyesek, a Bundesligában a Bayern ismét régi fényében kezd ragyogni, míg a Serie A dobogósai a minimalizmusra esküdtek a mögöttünk hagyott fordulóban.