2024. március 29. péntekAuguszta

Budapesti hokitorna: a lengyelek lenyomták a magyarokat

MTI utolsó frissítés: 23:05 GMT +2, 2017. november 10.

A magyar jégkorong-válogatott 4–1-re kikapott a lengyel együttestől a budapesti Tüskecsarnokban zajló Négy nemzet torna pénteki nyitónapján.


Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány a jövő áprilisi, divízió I/A-s világbajnokságra készülő csapata szeptember végén a hazai szövetség (MJSZ) születésnapi ünnepségén már megmérkőzött a vb-rivális ellenféllel. Akkor a két tartalékosan felálló csapat összecsapását 5–1-re nyerte a debütáló finn szakember gárdája a Papp László Budapest Sportarénában.

A találkozó előtt a 81. születésnapját szerdán ünneplő Egri János korábbi televíziós műsorvezető és válogatott jégkorongozó végezte el a korongbedobást.

A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített volt, a kapuk nem forogtak nagy veszélyben. Aztán Sebők Balázs szép szólójából nem született gól, az ellentámadásból pedig Krystian Dziubinski szerzett vezetést a lengyeleknek. A harmad utolsó perceiben nagyobb ritmusra váltottak a csapatok, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, bár a lengyelek többször veszélyeztettek.


MTI Fotó: Czagány Balázs

A második húsz perc rögtön magyar góllal indult, Sarauer Andrew átadásából Dudás Jesse egyenlített. Ötven másodperc múlva azonban ismét lengyel előnyt mutatott az eredményjelző, Alex Szczechura szerezte a második lengyel gólt. A harmad közepén a magyarok kerültek fölénybe, több helyzetet is kidolgoztak, ám nem sikerült ismét egyenlíteni. A hajrában ismét a lengyelek voltak veszélyesebbek, Aron Chmielewski öt perccel a dudaszó előtt emberelőnyből tovább növelte a különbséget, egy kapu előtti kavarodásnál csapott le jó ütemben a korongra.

A záróharmad elején a lengyelek bebiztosították győzelmüket, Marcin Kolusz talált Rajna Miklós kapujába. Az utolsó percek inkább a kemény, mintsem a szép játékról szóltak, több verekedést is láthatott a bő kétezer néző. Az eredmény már nem változott, a lengyelek mindhárom játékrészben eredményesebbnek bizonyulva nyerték meg a találkozót.

A két együttes februárban Lengyelországban is találkozik felkészülési tornán, a házigazda gárda mellett akkor a szintén vb-ellenfél olasz és kazah csapat ellen lép jégre a magyar válogatott. A jövő áprilisi világbajnokságon a szlovén és a brit csapat lesz még a magyar válogatott riválisa.

Négy nemzet torna, 1. forduló

Lengyelország-Magyarország 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)
gólszerzők: Dziubinski (15.), Szczechura (23.), Chmielewski (35.), Kolusz (42.), illetve Dudás (22.)

Korábban: Japán–Olaszország 2–1 (0–0, 2–0, 0–1)

Szombaton játsszák: Lengyelország–Japán 16.30; Magyarország–Olaszország 20.00
Vasárnap játsszák: Lengyelország–Olaszország 15.30; Japán–Magyarország 19.00

jégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális