2018. június 22. péntekPaulina

Hivatalos: László Csaba a Dundee United új menedzsere (frissítve)

szerk. utolsó frissítés: 14:29 GMT +2, 2017. november 08.

A hivatalos bejelentésre még várni kell, de sajtóhírek szerint László Csaba veszi át a Dundee United irányítását. A székelyudvarhelyi származású fociedző új csapata jelenleg a Championshipben, vagyis a skót másodosztályban szerepel. Frissítés: a klub szerdán megerősítette a sajtóhíreket.


Kedden több brit lap is megírta, hogy a Dundee United vezetői megegyeztek László Csabával. A BBC sportrovatának híre szerint az 53 éves edző érkezését szerdán jelentik be hivatalosan a skót labdarúgóklubnál.

A Dundee United 12 forduló után második a Championshipben, a klubnál októberben edzőt váltottak, Ray McKinnon két egymás utáni vereség után menesztették, ideiglenesen pedig Laurie Ellis-t nevezték ki menedzsernek.

Bill Alves, a Heart of Midlothian FC részvényesinek igazgatója a The Courriernek azt nyilatkozta, a Dundee United vezetői jól választották. Bill Alves úgy jellemezte László Csabát, mint egy elhivatott, taktikus edzőt.

László Csaba 2008–2010 között dolgozott a Hearts-nál. Első szezonjában harmadik helyre vezette csapatát a skót Premier League-ben, a Hearts bejutott az akkor induló Európa Liga selejtezőjébe. 2009-ben az év edzőjének választották meg Skóciában, majd 2010 januárjában váratlanul távozott a skót klubtól, ősszel már a Charleroi-t irányította.

László Csaba ezt követően a litván válogatott szövetségi kapitánya volt, a 2015–2016-os idényben az MTK Budapestnél edzősködött, az elmúlt szezonban pedig a felvidéki FC DAC lett hetedik a szlovák Fortuna Ligában.

Frissítés: Welcome Csaba!

A Dundee United szerdán honlapján erősítette meg a brit sajtóban megjelent információt: valóban László Csaba lesz a DUFC vezetőedzője.

Az erdélyi trénerrel 2019. májusáig érvényes szerződést kötöttek és első alkalommal szombaton, a Crusaders elleni kupameccsen ülhet le a kispadra.


forrás: dundeeunitedfc.co.uk

Stephen Thompson, a Dundee United elnöke így mutatta be László Csabát a skót klub honlapján: „Csaba CV-je nagyon lenyűgöző, ő maga pedig nagyon lelkes. Az igazgatótanács tagjai több mindenkivel felvették a kapcsolatot, aki korábban László Csabával dolgozott, azt hiszem egy fantasztikus edzőt, rendkívül tapasztalt taktikust igazoltunk, aki nem mellesleg jól bánik az emberekkel.”

László Csaba a következőket mondta beköszönőként: „Kiváltságos vagyok, hogy a Dundee United menedzsere lehetek. A klub fantasztikus, keményen fogok dolgozni azért, hogy a csapat visszatérjen a Premiershipbe. Alig várom, hogy találkozzak a játékosokkal. A keret és a szakmai stáb is remek, meg akarom nyerni a Championshipet.”

László CsabafutballDundee United
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális