2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Sepsi vs. Astra: ki nézte hülyének a másikat?

szerk. utolsó frissítés: 08:52 GMT +2, 2017. október 18.

Kertész Dávid, a Sepsi OSK labdarúgóklub alelnöke nyílt levelet intézett kedden az Astra Giurgiu vezetőségéhez.


Mint ismeretes, az élvonalbeli bajnokság legutóbbi fordulójában a két csapat 0–0-s döntetlent játszott a brassói Tineretului Stadionban. A létesítmény világítóberendezése kétszer is felmondta a szolgálatot, a vendégek pedig a lefújás után óvást nyújtottak be, mivel a játékvezető nem állította meg a mérkőzést a szünetben. Elképzelhető, hogy a zöld asztalnál 3–0-s győzelmet írnak jóvá az Astrának.

Kertész Dávid a Daniel Coman elnöknek, illetve az Edward Iordănescu edzőnek címzett levelében sajnálatát fejezte ki, amiért „egy elsőligás mérkőzés háborúvá vált”. A Sepsi OSK alelnöke leszögezi, senki nem gondolhatja komolyan, hogy szándékosan kapcsoltuk le a világítást, hiszen ebből a csapatunknak nem származott volna semmilyen előnye.

„Kedves urak! Engedjék meg, hogy felhívjam a figyelmüket, nem néztük önöket hülyének, ahogy azt nyilatkozták. Nem hiszem, hogy bárki is komolyan feltételezheti, hogy mi, a házigazda klub képviselői szándékosan lekapcsoljuk a világítást. Mit nyertünk volna ezzel? Önök ellenben meglepő módon óvást nyújtanak be, hogy az Astra 3–0-val nyerjen a zöld asztalnál. Őszintén szólva szégyellnék ilyen trükkhöz folyamodni…” – írja levelében Kertész Dávid, aki szerint a meccsen a Sepsi OSK játékosai jóval többet tettek a győzelemért.

„Abban az esetben, ha a zöld asztalnál megnyerik a mérkőzést, elsősorban a sport fog veszíteni, mi úgy hisszük, egy meccset a pályán szokás megnyerni” – tette hozzá Kertész Dávid. A Sepsi OSK alelnöke zárásként egy kellemetlen esetről is beszámolt.

Mint írja, a bajnokság elején, amikor az Astrához látogattak, időben lefoglalták a hotelszobákat, de később visszautasították őket, arra hivatkozva, hogy az adott hotel az Astra Giurgiu támogatói közé tartozik.

„Felteszem a kérdést, talán ezzel a cselekedettel nem minket néztek hülyének? De mi hamar túlléptünk ezen az akadályon, nem kezdtünk mindenféle nyilatkozatot adni, hanem megoldottuk a problémát, a fővárosban kaptunk szállást”.

Kertész Dávid román nyelvű nyílt leve a Sepsi OSK Facebook-oldalán érhető el.


Sepsi OSKfutballnyílt levélAstra Giurgiu
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális