2024. március 28. csütörtökGedeon, Johanna

Ritkaság: nem szerzett gólt a CFR

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 23:50 GMT +2, 2017. október 15.

A jelenlegi bajnoki idényben először fordult elő a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatával, hogy ne szerezzen gólt.


Döntetleneket hozott a román labdarúgó I. osztály 14. fordulójának vasárnapi játéknapja. Sem Brassóban, sem Kolozsváron nem született gól, igaz a Sepsi OSK–Astra Giurgiu mérkőzés a lefújás után is folytatódik, részletek ITT.

A Kolozsvári CFR ezt a fordulót is az első helyről kezdte és ha legyőzik az FC Botoșani-t, Dan Petrescu játékosai hat ponttal léphettek volna meg a FCSB-től. A Steaua pénteken az FC Voluntari pályáján remizett.

Ahogy az várható volt, a második vasárnapi meccsen a CFR játszott fölényben, de a „vasutastok” nem tudtak ziccereket kialakítani. Sőt, az eddigiekkel ellentétben a pontrúgások sem eredményeztek hazai gólt.

A moldvai csapat jobbára csak fegyelmezetten védekezett, a második félidőben Olimpiu Moruțan próbált szerencsét mintegy 25 méterről, de Arlauskis hatástalanította a távoli bombát. Az FC Botoșani tízese a 74. percben büntetőben reménykedett, de Kovács István nem ítélte szabálytalannak Emmanuel Culio belépőjét.

Az utolsó gólszerzési lehetőséget Paulo Vinícius hagyta ki, a CFR brazil hátvédje Deac szabadrúgásánál gyengén bólintotta kapura a labdát. Maradt a 0–0 és maradt a négy pont különbség a CFR és a FCSB között. A forduló nyertese a CS U Craiova, amely iași-i győzelmével beérte a Steauát.

Liga 1, alapszakasz, 14. forduló

Kolozsvári CFR–FC Botoșani 0–0

CFR: Arlauskis – Camora, Boli, Vinícius, Manea – Culio, Hoban – Nistor (Păun), Djokovic (Omrani), Deac – Vera (Coman).

Botoșani: Cobrea – Ungurușan, Burcă, Plămadă, Musat – Tîncu, Bordeianu – Serediuc, Moruțan (Rodriguez), Buș (Oaida) – Popa (Kuku).

Címlapi fotó: CFR Cluj / Facebook

futballLiga 1Kolozsvári CFR
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális