2024. március 29. péntekAuguszta

Liga 1: nem tett jót a szünet a FSCB-nek

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 12:35 GMT +2, 2017. október 14.

Kéthetes pihenő után pénteken az FC Voluntari–FCSB találkozóval folytatódott az élvonalbeli román labdarúgóliga alapszakasza.


Az első fordulóban a FCSB 2–1-re nyert Bukarestben Claudiu Niculescu együttese ellen, a Dinamo korábbi gólvágója most viszont némiképp visszavágott a nyári vereségért.

A Románia Kupa és a szuperkupa címvédője 0–0-s döntetlennel avatta fel az Anghel Iordănescu Stadionba nemrég beszerelt világítóberendezést. Egyébként a létesítmény névadója, a román labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a helyszínen nézte végig a mérkőzést.


fotó: FC Steaua București / Facebook
Az összecsapást a vendégek uralták, de a végén az FC Voluntari-nak is voltak lehetőségei, Florin Niță nagyot védett Florin Cernat (84. perc) és Gabriel Deac (89.) lövésénél.

A 83. percben lecserélt Denis Alibec rendkívül bosszúsan vonult le a pályáról, a FCSB csapatkapitánya az öltözőbe vezető folyósó ajtaján töltötte ki mérgét.

George Becali, a bukaresti labdarúgóklub tulajdonosa a lefújás után Alibecről is ejtett pár szót: „Még szép, hogy csalódott vagyok. Ha nem tudod megverni a Voluntari-t nem lehetsz bajnok. Tíz emberrel játszottunk, Alibecet kerestük a labdákkal, de ő nagyon el van kényeztetve. Ezután a padon fog játszani” – mondta Becali majd hozzátette, Alibec csak a kisebbik probléma, a nagyobb gondot az eredmény jelenti, éppen ezért beszélni fog Nicolae Dică vezetőedzővel.

Piros lapot úszott meg a FCSB?

A mérkőzés egyik legérdekesebb jelenete a második félidő elején történt, amikor Laurențiu Marinescu egy labdaszerzés után kis híján ziccert alakított ki. Az FC Voluntari játékosát Bogdan Planic utolsó emberként sodorta el a tizenhatos vonalánál, de a játékvezető csak sárga lapot mutatott fel a szerb középhátvédnek. Ion Crăciunescu egykori FIFA-bíró a Digi Sport televízió műsorában azt mondta, hogy megítélése szerint Planicsnak piros lap járt volna a szabálytalanságért.

A FCSB legnagyobb riválisa, a Kolozsvári CFR hat pontra növelheti előnyét a táblázat élén. Dan Petrescu csapata vasárnap este 20:45-kor az FC Botoșani-t látja vendégül.

FC VoluntariLiga 1futballFCSB
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális