2018. július 16. hétfõValter

Kispályás foci-vb: magyar továbbjutás, kapusgóllal

Orbán Zsolt Orbán Zsolt utolsó frissítés: 12:30 GMT +2, 2017. október 13.

A magyar csapat drámai végjáték után jutott be csütörtökön a tunéziai minifoci-világbajnokság negyeddöntőjébe. A líbiaiaknak a kapusposzton játszó Tajti Bence lőtt félpályás gólt, ráadásul az utolsó pillanatokban. Románia válogatottja kiesett a 16 között.


A héten Tunéziában zajlik a második alkalommal megrendezett kispályás foci-vb. A tornán öt kontinens 24 csapata vesz részt, Európát összesen kilenc válogatott képviseli az eseményen, köztük a magyar és a román együttes.

Mindkét válogatott továbbjutott a csoportjából. A románok elsők lettek az E jelű négyesben, miután Kazahsztánt, Elefántcsontpartot és Guatemalát is legyőzték. A magyarok a B-csoportban előbb Mexikótól kaptak ki, ez után döntetlent játszottak Chilével, de Irakot 6:0-ra verték, így bejutottak a legjobb 16 közé.

A csütörtöki nyolcaddöntőben a magyar fiúk óriási meccset játszottak Líbiával. Az első félidő végén, a 25. percben Sós Márkó remek szabadrúgásával került előnybe a magyar válogatott. Líbia a második félidő elején egyenlített, majd az észak-afrikai ország játékosai meg is fordították a meccset.

A magyarok a rendes játékidő utolsó pillanataiban, Bognár Bence góljával tolták át a hosszabbításra a döntést. A ráadásban aztán Tajti Bence szerezte meg az aranygólt egy félpályás próbálkozással.

Románia ellenfele Szenegál volt a nyolcaddöntőben, és ez a találkozó is hosszúra nyúlt. A románok kétgólos hátrányból álltak fel, Claudiu Vlad a 32. percben, George Adrian Călugăreanu pedig az utolsó percben szerzett gólt. A 2–2-es rendes játékidő után 2x5 perc hosszabbítás, majd büntetőpárbaj következett. A heteseket a szenegáliak végezték el jobban, Románia ezzel búcsúzott.

Minifoci-vb, Tunézia (Nabeul)

A nyolcaddöntőben
Románia–Szenegál 2–2 (büntetőkkel: 1–3)
Spanyolország–Chile 1–0
Mexikó–Egyesült Államok 4–3
Oroszország–Franciaország 0–0 (büntetőkkel: 1–3)
Magyarország–Líbia 3–2 – hosszabbítás után
Ausztrália–Bosznia-Hercegovina 3–3 (büntetőkkel: 4–3)
Tunézia–Kazahsztán 2–2 (büntetőkkel: 4–3)
Csehország–Brazília 3–1

A negyeddöntő programja (péntek)
19.15 Szenegál–Franciaország
20.45 Spanyolország–Ausztrália
22. 15 Tunézia–Mexikó
23.45 Magyarország–Csehország

Címlapfotó: m4sport.hu

minifoci
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális