2024. március 29. péntekAuguszta

Csíkszeredai Sportklub: négy nap alatt három meccs

szerk. utolsó frissítés: 00:12 GMT +2, 2017. október 13.

Nehéz napok várnak a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozóira, akik négy nap alatt három mérkőzést játszanak két bajnokságban.


Pénteken 19 órától a MAC Budapest, szombaton 18 órától a Vienna Capitals II, míg hétfőn este 18 óra 30 perctől a Brassói Corona látogat a Vákár Lajos Műjégpályára.

A Csíkszeredai Sportklub a múlt hetet remekül abszolválta, hiszen hat mérkőzéséből hatot nyert meg, ráadásul az Erste Ligában is begyűjtötte első hazai győzelmeit. Ez a hat találkozó önbizalmat adott a csapatnak, amelyre szükség is van, hiszen két újabb fontos találkozó elé néznek a játékosok.

Pénteken ugyanis érkezik a tavalyi döntős MAC Budapest, amely jelenleg 18 pontjával a második a tabellán. A MAC még az idény elején egy meglepő vereségbe szaladt bele a Dunaújváros ellen, majd a DVTK-tól is kikaptak. Ezt leszámítva hozták a kötelező győzelmeket.

A Vienna Capitals II-nek ez lesz az első erdélyi túrája. A sereghajtó két ponttal rendelkezik, miután egy alkalommal sikerült meglepniük a Brassói Coronát.

A Sportklub játékosainak a román bajnokságban is pályára kell lépniük, hétfőn a címvédő Brassói Corona ellen. Ezen összecsapás csupán a román bajnokságba fog beleszámítani.

„Nagyon sokat jelentettek az elmúlt héten aratott győzelmek, még akkor is ha egymást követték a találkozók. Igazán nehéz hetünk volt, ellentétben a mostanival, bár a vége egyáltalán nem lesz könnyű. A srácok az edzéseken is sokkal jobb kedvvel dolgoztak. A következő meccseken is ugyanazt a játékot várom el a srácoktól, mint legutóbb. Maximális odafigyelést a védekezésre, illetve a büntetésekre. Bár egyik soron következő ellenfelünkkel sem játszottunk eddig, így élő tapasztalatunk nincs, de igyekeztünk felkészülni belőlük a videoanyagokból” – fogalmazott Leo Gudas a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője.

(A Csíkszeredai Sportklub közleménye alapján)

Csíkszeredai Sportklubjégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális