2024. március 29. péntekAuguszta

Így díjazza Szőcs Berniék „aranyos” Eb-szereplését a minisztérium

szerk. utolsó frissítés: 00:11 GMT +2, 2017. október 13.

A luxemburgi asztalitenisz-Európa-bajnokságon aranyérmes Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro és Szőcs Bernadette kiváló teljesítményét egyenként 37 ezer lejjel honorálja az Ifjúsági és Sportminisztérium (MTS) – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Marius Dunca miniszter.


„A lányaink történelmet írtak az Eb-n, 12 év után nyertek újra aranyérmet. Mindannyian büszkék vagyunk arra, amit elértek. A sikeres szereplésért egyénként 37 ezer lejjel díjazza őket az Ifjúsági és Sportminisztérium. A pénzt a költségvetés-kiigazítás után, pontosabban november 15-ig utaljuk” – mondta szerdán Marius Dunca.

Daniela Dodean Monteirót, Elizabeta Samarát, Szőcs Bernadettet, illetve Viorel Filimont, az asztaliteniszezők edzőjét szerdán a minisztérium székhelyén fogadták ünnepélyes keretek között. Cosmin Butuza államtitkár gratulált a szenzációs teljesítményért, ugyanakkor egy-egy csokor virágot is átadott a sportolóknak.


Mindenkit legyőztek a csapat Eb-n (fotó: ITTF)
A sportági szövetséget irányító Cristian Romanescu azt nyilatkozta, reméli, hogy a lányok a tokiói olimpiáról is érmekkel térnek haza 2020-ban. A sportvezető szerint az utóbbi időben jó irányba változott azoknak a személyeknek a hozzáállása, akik a román sportot irányítják, ezért Romanescu köszönetét fejezte ki az MTS elnökének.

„A lányaink aranyat érnek, akárcsak az edzőink. Úgy tűnik, a román asztalitenisz a legjobb Európában. Meggyőződésem, hogy a következő nyári olimpián Románia érmet szerezhet ebben a sportágban, reméljük, ez az érem minél fényesebben fog csillogni” – fogalmazott a Román Asztalitenisz Szövetség elnöke.

Viorel Filimon edző felidézte, hogy az elmúlt 12 évben négy döntőt is elveszítettek a csapat Európa-bajnokságon, ahol több esetben is honosított kínai játékosok ellen szerepeltek. Filimon elmondta, rendkívül büszke erre az eredményre, a tréner reméli, a lányok a világbajnokságon és az olimpián is beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Románia női asztalitenisz-csapata szeptember 17-én szerzett aranyérmet a luxemburgi Európa-bajnokságon. Szőcs Bernadették a döntőben 3–2-re győzték le Németország legjobbjait. A csapat Eb-n ez volt Románia negyedik elsősége, Stuttgart (1992.), Zágráb (2002.) és Aarhus (2005) után.

(Agerpres)

asztaliteniszaranyéremSzőcs BernadetteMTS
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális