2024. március 29. péntekAuguszta

Elrontotta európai kuparajtját a Sepsi-SIC

Orbán Zsolt utolsó frissítés: 00:12 GMT +2, 2017. október 13.

A sepsiszentgyörgyi kosaras lányok nagyon készültek a FIBA Európa Kupa nyitányára, de nem sikerült legyőzniük idegenben az Energa Torun együttesét.


Négyéves szünet után játszhatott újra nemzetközi kupameccset a Sepsi-SIC, az erdélyi bajnokcsapat Európa Kupa-kalandja Lengyelországban kezdődött el csütörtök este. Zoran Mikes lányai abban a Torun Arénában léptek parkettre, ahol 2019-ben fedettpályás master atlétika-Európa-bajnokságot fognak rendezni.

A székelyföldi csapatot egy kisebb szurkolói csoport is elkísérte a lengyel városba, de a mérkőzésre amúgy – érdekes módon – kevesen voltak kíváncsiak a helyi kosárlabda-rajongók közül.


Fotók: Kilin Andrea / Sepsi-SIC - Facebook
Amint arról röviden hírt adtunk, a Sepsi-SIC vezetősége a lengyelországi kiszállás előtt leigazolt egy amerikai dobóhátvédet. A legutóbb Franciaországban légióskodó Sydney Wallace részben a sérült játékosok pótlására érkezett.

Wallace nagyszerűen kezdett a zöld-fehér színekben, első próbálkozásából el is süllyesztett egy triplát, amivel előnybe került a Sepsi. Meglógniuk azonban nem sikerült a vendégeknek, az első negyed felénél 9:9 állt az eredményjelzőn. A hátralevő percekben Ancuța Stoenescu kétszer is betalál a félkör mögül, ugyanakkor Marina Kressnek is beakadt egy távoli dobása. Ezzel együtt a hazai csapat négypontos előnyével zárult a játékrész (22:18).

A második tíz percet a lengyelek nyitották Agnieszka Skobel hárompontosával, a Torun leghatékonyabb játékosa ebben a negyedben kezdett kibontakozni. Skobel irányításával szépen-lassan kétszámjegyűre növelték előnyüket a lengyelek. A Sepsi-SIC a negyed végén Tyaunna Marshall, Nathalie Fontaine és Ancuța Stoenescu révén faragott a hátrányból – utóbbi játékos másodpercekkel a nagyszünet előtt egy újabb triplával 47:39-re az módosította eredményt.

A harmadik negyedben eldőlni látszott a meccs, a székely csapat tagjai mindössze 13 pontot dobtak. Kritikus pillanatokban maradtak ki triplák, Skobel pedig tovább remekelt. A Sepsi-SIC tizenöt pontos mínusszal vágott neki az utolsó negyednek, de Marshallék a hajrában nem tudták megszorongatni a házigazdákat. Az Energa Torun végül 84:69 arányban győzött.

A D-csoport másik mérkőzésén a török Hatay BB még nagyobb különbséggel pipálta le a szlovák Piestanske Cajky együttesét. A törökök szerdán (október 18-án) a Sepsi Arénában vendégeskednek, míg az Energa Torún Pöstyénbe látogat.

FIBA Európa Kupa, csoportkör
D-csoport, 1. forduló

Energa Torun (lengyel)–Sepsi-SIC 84:69 (22:18, 25:21, 20:13, 17:17)
Skobel 27 pont (4x3, 8 lepattanó), Tlumak 13, Cain 13, Mansfield 9 (12 assziszt, 8 lepattanó), Grigalauskyte 8, Maliszewska 7, Rasheed 7, ill. Marshall 20, Stoenescu 17 (5x3), Kress 9 (7 lepattanó), Wallace 9, Fontaine 5, Hamilton-Carter 4, Huțanu 3, Kilin 2.

A csoport másik mérkőzésén
Hatay BB (török)– Piestanske Cajky (szlovák) 82:58

kosárlabdaFIBA Európa KupaSepsi-SIC
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális