2018. július 19. csütörtökEmília

Egyforma büntetést kapott a Sepsi OSK és a Steaua

szerk. utolsó frissítés: 08:42 GMT +2, 2017. október 12.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a FCSB és a Sepsi OSK klubra is 5000 lejes bírságot rótt ki szerdán a két csapat október elsejei mérkőzésén történt incidensek miatt.


A fegyelmi bizottság a FCSB-t a szurkolói xenofób megnyilvánulásai miatt, a Sepsi OSK-t pedig szervezési hiányosságok miatt bírságolta meg.

A bukaresti csapat által idegenben 4–0-ra megnyert mérkőzésen a vendégszurkolók egy csoportja óriás molinót feszített ki azzal a felirattal, hogy „Nektek Románia nem az otthonotok! Menjetek innen!”. A provokációra a sepsiszentgyörgyi csapat szurkolói „Ria-Ria-Hungária!” skandálással válaszoltak.

A fegyelmi bizottság a legenyhébb bírságot rótta ki mindkét csapatra. A sepsiszentgyörgyi klub vezetői múlt pénteken bejelentették, hogy ezután szigorúan fel fognak lépni az együttes mérkőzésein tapasztalt rasszista vagy xenofób megnyilvánulások ellen.

A klub elnöksége megengedhetetlennek minősítette, hogy a Sepsi OSK mérkőzésein megszokottá vált azt skandálni, hogy „kifelé a magyarokkal az országból!”.

A FRF szintén múlt pénteken jelentette be, hogy az év végéig olyan viselkedési kódexet dolgoz ki, amely alapján büntethetővé válnak a labdarúgás azon szereplői, akik rasszista vagy xenofób jellegű diszkriminatív kijelentéseket tesznek.

(MTI)

Sepsi OSKFRFfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális