2018. július 16. hétfõValter

Kikapott Galacon a Brassói Corona

szerk. utolsó frissítés: 11:42 GMT +2, 2017. október 11.

Meglepetésre a brassói jégkorongcsapat nem tudott nyerni kedden a CSM Dunărea Galați otthonában. A hazaiak büntetőlövések után gyűjtöttek be két nagy pontot.


A román jégkorong-bajnokság jelenlegi szezonjában a galaciak a keddi játéknap előtt csak a gyenge játékerőt képviselő Sportullal szemben győztek két alkalommal. A Steaua, illetve a Csíkszeredai Sportklub elleni páros mérkőzéseket elbukták.

A tavalyi aranyérmes Brassói Corona három győzelemmel állt a ligában, Martin Lacroix együttese korábban a Steaua csapatát múlta felül egymás után háromszor: előbb 9:2, majd 10:3 és 7:1 arányban.

Most viszont csak egy pont jutott a brassóiaknak, a galaci jégcsarnokban hosszabbításos vereséget könyvelt el az erdélyi csapat.

A vezetést a Dunărea szerezte meg, a kilencedik percben Góga Attila volt eredményes a litván légiós, Donatas Kumeliauskas passzából. A brassóiak gyorsan egyenlítettek, az első emberelőnyt Mihály Ede értékesítette. A harmad végén a galaciak kettős fórból nem tudták bevenni Tőke Zoltán kapuját.

A második játékrészben egy gól született, a 38. percben Kumeliauskas talált be egy ellentámadáson.

Az utolsó húsz percben a vendégek játszottak jobban, és a kanadai Braden Walls már a harmad elején összehozta az újabb egyenlítést. A folytatásban remekeltek a kapusok, így hosszabbítás következett.

Végül szétlövéssel zárult a bajnoki, a büntetőknél pedig a galaciak voltak pontosabbak. A házigazdáknál Valentin Alekszjuk hibázott, de Anton Butocsnov és Donatas Kumeliauskas a kapuba juttatta a korongot, míg a vendégeknél csak Roberto Gliga járt sikerrel, Braden Walls és Mihály Ede kihagyta a rávezetést.

Román jégkorong-bajnokság, alapszakasz

CSM Dunărea Galac–Brassói ASC Corona 3:2 (1:1, 0:1, 0:1, 0:0, 1:0) – szétlövéssel
gólok: Góga Attila (9.), Donatas Kumeliauskas (38.), ill. Mihály Ede (12.), Braden Walls (46.)

Brassói CoronaGalaci Dunăreajégkorong
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális