2018. július 16. hétfõValter

Szerbia és Izland is kijutott a futball-vb-re

Orbán Zsolt Orbán Zsolt utolsó frissítés: 18:19 GMT +2, 2017. október 10.

Hétfőn este a szerb és az izlandi labdarúgó-válogatott kvalifikált az oroszországi világbajnokságra. Eldőlt az is, hogy Írország és Horvátország csapata pótselejtezőt játszik.


A D- és az I-csoportban is izgalmas mérkőzéseket rendeztek. A tét óriási volt, ez pedig meglátszott a gólok számán.

Az utolsó fordulót csoportelsőként kezdő szerbek nehezen darálták be hazai pályán a grúzokat. Az egyetlen gólig a 74. percig kellett várni, végül Alekszandar Priojovics lőtte ki Szerbiát a világbajnokságra.

Tűzijátékkal ünnepeltek a szerb fővárosban (fotó: Squawka News‏/Twitter)

Időközben a cardiffi City Stadionban a csoport második helye Wales és Írország között dőlt el. A walesieknél nem léphetett pályára a sérült Gareth Bale, aki a lelátóról nem tudta kiszurkolni a pótselejtezőt. Az íreknek mindhárom pontra szükségük volt az előzéshez, ezeket pedig be is gyűjtötték. James McClean a második félidő elején volt eredményes, és a minimális előnyt sikeresen megvédtek a vendégek.

Reykjavikban sporttörténeti pillanatnak lehettek szemtanúi az izlandi drukkerek. Válogatottjuk Koszovó legyőzésével először jutott ki világbajnokságra. Izland a vébék történetének legkisebb országa (népesség szempontjából), amelynek ez a teljesítmény sikerül. Az izlandiak Horvátországot, Ukrajnát és Törökországot is megelőzték a hatosban.

A horvátok a pótselejtezőben lesznek érdekeltek, mivel az utolsó fordulóban nyerni tudtak Kijevben. Az első félidőben Andrij Sevcsenko csapata iparkodott, eredménytelenül, majd a fordulás után a horvátok Andrej Kramaric duplájával döntötték el a találkozót. Az első gólnál Luka Modric, a másodiknál Ivan Rakitic szolgálta ki remek passzal a Hoffenheim támadóját.

Labdarúgó vb-selejtező – hétfői eredmények

D-csoport
Szerbia–Grúzia 1–0
Wales–Írország 0–1
Moldova–Ausztria 0–1

G-csoport
Izrael–Spanyolország 0–1
Albánia–Olaszország 0–1
Macedónia–Liechtenstein 4–0

I-csoport
Izland–Koszovó 2–0
Ukrajna–Horvátország 0–2
Finnország–Törökország 2–2

A csoportok állása itt érhető el.

oroszországi foci-vbvb-selejtezőfutball
Ha tetszett a cikk, lájkold a LeLátót!

Aktuális